Hopp til hovedinnhold
Vandring i Børgefjell
Steinar Johansen
Hytter og friluftsliv

Finn din friluftsfavoritt

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Noen av Norges aller beste opplevelser eier du selv. Sjekk ut Statskogs nasjonale perler og finn din egen favoritt.

Statskog presenterer nå en lang rekke perler rundt omkring i Norge som hver for seg har kvaliteter som innbyr til besøk.

- Her er opplevelser i norsk natur av ypperste klasse. Prøv dem og finn din favoritt, oppfordrer Landbruks- og matminister Olaug Bollestad.

Statskog sorterer under Bollestads departement.

- Det som er ekstra gøy med disse perlene er at de er dine og mine. Statskog forvalter en femtedel av Norge på vegne av oss, sier Bollestad.

Sjekk ut selv - her er perlene fra Statskog

Olaug Bollestad og Jan Frode Bollestad Privat

Landbruks- og matminister Olaug Bollestad og mannen hennes, Jan Frode Bollestad

Sterkt undervurdert

12 konkrete turforslag fra sør til nord, samt 10 fiskeperler i ulike landsdeler blir nå presentert av Statskog.

- For meg er det ekstra stas å løfte fram fiskeperlene. Dette er knallbra områder med fiske som både frister sportsfiskeren og passer til hele familier. Her snakker vi om noe som er billig og bærekraftig, spennende og sterkt undervurdert, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget.

10 nasjonale jaktperler blir også presentert til inspirasjon og oppbygging av lengsel for de som bruker sommeren til å drømme om høstjakta.

Jo Inge 8 Privat

Fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget

Synliggjør verdier

Statskog er landets største forvalter av jakt og fiske, og legger til rette for friluftsliv på store områder i landet. Gjennom å beskrive konkrete opplevelser ønsker Statskog å synliggjøre verdier knyttet til friluftsliv og gjøre det enklere for folk å ta del i dem.

- Vi kan si at vi forvalter 58 millioner dekar og tilbyr fiske i 60 000 vann, men hvor skal man starte da? Tanken her er å vise fram herlighetene vi eier i fellesskap og gjøre det enkelt å komme i gang ved å by på konkrete forslag, sier Breisjøberget.

Vil du har mer inspirasjon? Sjekk ut Jakt- og fiskepodden

Bloddråpesvermer og sulten fisk Kjartan Trana

Åpne buer og hytter

Etter å ha hatt korona-stengte hytter i en lengre periode i vår, åpnet Statskog overnattingstilbudene sine igjen fra og med juni. Dermed er det fullt mulig å få med seg naturopplevelser på lavbudsjett.

Det er åpne buer eller rimelige utleiehytter i tilknytning til de fleste perlene som nå presenteres. Det er også ofte mulig å leie båt, enten som følger med hytta eller gjennom Norges Jeger- og Fiskerforbund.

- Noen av disse husværene er jo rene nasjonalskatter og en opplevelse i seg selv. Det er enkel luksus i den forstand at de byr på noe helt annet enn det man vanligvis får i en travel hverdag, sier fagsjef for friluftsliv i Statskog, Nils Aal.

Sjettevatn på Hamaroy Kjell Fredriksen/fotoinord.no

Fortsettelse følger

Fagsjefen for friluftsliv i Statskog er glad for å kunne løfte fram en lang rekke naturperler i en tid hvor mange virkelig skal bruke muligheten til å oppleve eget land. Samtidig varsler han at det slett ikke er tomt i skattekista etter dette.

- Vi har mange flotte områder, og vi kommer garantert opp med enda flere perler framover, sier Nils Aal.

Dette er Statskogs nasjonale perler