Hopp til hovedinnhold
Engelsvika - utleiehytte i Rendalen
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Statskog åpner hyttene

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Nå kan du legge en bit av sommerferien på Statskogs hytter. Etter måneder med stengte dører åpnes hyttetilbudet fra og med juni.

- Smittepresset i Norge er sterkt redusert og svært mange leter etter gode feriealternativer i landet vårt. Derfor har vi besluttet å åpne hyttetilbudet igjen, samtidig som vi skjerper informasjon og varslingsrutiner for å styrke smittevernet, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

Statskog har 86 utleiehytter og 130 åpne buer spredt rundt i Norge. Utleiehyttene er rimelige leiealternativ, mens de åpne buene kan brukes uten å betale noe.

Skjerper informasjonen

Statskogs hyttetilbud har vært stengt fra i midten av mars for å understøtte myndighetenes håndtering av korona-situasjonen. Nå skal hyttene åpnes igjen etter at Statskog har konferert med smittevernekspertise og etablert et skjerpet informasjonsopplegg.

- Risikoen for smitte på disse hyttene er nå lav. Likevel oppfordrer vi leietakerne til å ta ekstra hensyn gjennom konkrete råd og varslinger, sier Lien.

Pikhåghytta - åpen bu på Helgeland Magnus Beyer Brattli

Pikhåghytta - åpen bu i Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark

Beskjed ved mistanke

Leietakere som mistenker at de er smittet av korona-viruset skal ikke oppsøke Statskogs hytter. Dersom man mistenker korona-smitte under eller rett etter oppholdet, skal Statskog varsles slik at den aktuelle hytta kan tas ut av utleiesystemet i en periode.

- Smittespredningen i Norge har sunket betydelig gjennom våren, mye på grunn av at folk har tatt forholdsregler. Med de rammene vi nå har etablert vil våre hytter være trygge og kjærkomne turalternativ for mange i tiden som kommer, sier Lien.

Les mer om Statskogs hytter og åpne buer her

Toppbilde: Engelsvika - utleiehytte i Rendalen