Hopp til hovedinnhold
Hukkelvatnet002
Turperler

Hukkelvatna

Nyt roen

Et opphold i Statskogs skogstue ved kanten av Storhukkelvatnet (også kalt Store Hukkelvatn) byr garantert på trivsel og sjelefred. Her kan du fiske dagens hovedrett, sanke sopp til maten og bær til dessert.

To kilometer til skogstua

Fra parkeringsplassen følger du sti merka med røde påler ned til myrene, og videre over disse etter umerka sti fram til vatnet og Hukkelvatna skogstue. Denne strekningen går over Hukkelvatna naturreservat. Her er det lurt å ha fottøy som takler trønderske myrer.

Turen frem til hytta er ca. 2 km. Hytta er et godt utgangspunkt for fine turer. Hukkelvatna er for eksempel godt multeland, og det er lettgått terreng i dalsidene.

Variert terreng

Rabbslått/Sæterås statsskog, eller ”Hukkelvatna” som den omtales til daglig, ligger i en nord-sørgående dalstrekning nord i Almåsmarka i Singsås. De sentrale delene består av store myrområder og to gode fiskevatn.

Dalsida i vest ender opp mot et åpent landskap med snaurabber og flott utsikt. I lia i øst finner du en gammel, trolsk granskog, oppstykket av små myrer og koselige lysninger.

Myrområdene er verna som naturvernområde. Formålet med vernet er å bevare våtmarksområdet med planter, fugler og dyreliv som naturlig er knyttet til området.

Hukkelvatna solnedgang
Hukkelvatna Geir Wagnild6

Losji med sus fra farne dager

Her inne kan du leie Statskogs utleiehytte Hukkelvatna. Ei sjarmerende lita skogstue oppført i tømmer. Den ble opprinnelig satt opp av Skogvesenet som funksjonærhytte på 1930-tallet. Det er ei svært enkel og trivelig hytte med ett rom og fire sengeplasser, utstyrt med det meste av hva du trenger for et uforglemmelig opphold.

Den er nylig restaurert, men vi har tilstrebet å videreføre skogstuas «sjel» og den gamle sjarmen. Inkludert i leien av skogstua følger båt og og garn, samt rett til fiske med både stang, oter og garn.

Ta turen inn til Hukkelvatna for å senke skuldrene og leve i pakt med naturen. Her vil du garantert trives!

Hukkelvatnet - turperle i Midtre Gauldal Geir Wagnild
Hukkelvatna - jeger på utkikk Geir Wagnild

Om Hukkelvatna

Slik finner du fram

Hukkelvatna ligger i Singsås i Midtre Gauldal kommune. For å komme deg dit, tar du bygdeveg fra fylkesvei 30 fra Støren. Følg veien til omlag fem km sørøst for Singsås sentrum. Her står det en stor bomtavle ved Almåsgårdene. Kjøre videre langs bomveg mot Flovollen til skilt ”Hukkelvatna”. Det tar ca. 0,5 time å kjøre fra Almåsgårdene til parkeringsplassen. Herfra følger du merket sti østover i retning Store Hukkelvatn. Stien er merket med rødmalte påler.