Jakt- og fiskepodden

En podcast for deg som kjenner nakkehårene reise seg av vellyst til lyden av fluesnelle og hagle. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcast i samarbeid med Norges jeger- og fiskerforbund.

Lytt til oss der du vil

Spotify Apple Acast Soundcloud

Bruker du en annen plattform? Søk etter Jakt og fiskepodden der du liker å lytte. Hvis du abonnerer får du varsel når nye episoder slippes. Følg oss gjerne på facebook.

Episode 7

AFRIKANSK SVINEPEST

Har du hørt om Afrikansk svinepest? Villsvinenes medpassasjer er en fryktet pest som rykker stadig nærmere. Med oss i studio har vi denne gangen en som kan mer om dette enn de fleste, nemlig svinehelseansvarlig ved Veterinærinstituttet, Carl Andreas Grøntvedt. De som for anledningen inntar en noe mer lyttende holdning er Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef i Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef i NJFF) og Jo Inge Breisjøberget (fagsjef jakt/fiske Statskog).

Episode 6
GAMMEL GRIS VENDER HJEM

Elsket og fryktet. Tidligere utryddet, men på full fart tilbake. Det er hundretusener i svenske skoger, og de stopper ikke ved riksgrensen. Vi setter siktet på villsvin. Med oss har vi Per-Arne Åhlen, ekspert i det svenske jegerforbundet og fullstendig fortjust i villsvinjakt. I studio er som vanlig Statskogs kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad og fagsjef for jakt og fiske , Jo Inge Breisjøberget, i tillegg til informasjonssjefen i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.

Episode 5

RYPEDOKTOREN

Han har jaktet hele sitt liv. Nysgjerrigheten rundt rypebestand ble så sterk at han dykket dypere inn enn knapt noen nordmann tidligere har gjort. Fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, er vår egen rypedoktor!

Vi dykker inn i rypeverdenen, knuser en og annen myte og lar praten gå. I studio hører du Statskogs kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad og professor ved Høgskolen i Innlandet, Torstein Storaas.

Episode 4

CATCH AND RELEASE

Hva er det med fang og slipp som skaper slike debatt? Og er det ikke egentlig slik at alle fiskere på en måte driver med catch and release? Hva er best – en fisk som blir mer utsatt for predatorer eller en død fisk på land? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad forsøker å sette ting på spissen og utfordrer fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund Espen Farstad.

Episode 3

PREDATORER TIL BESVÆR?

Rødreven øker i antall og har gjerne rype som hovedmeny når smågnagerbestanden krasjer. Er det en god ide å skyte ned predatorbestanden for å framelske flere ryper, eller må vi bare forholde oss til naturens lunefulle svingninger? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad har med seg fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og professor ved Høgskolen i Innlandet, Torstein Storaas.

Episode 2

DANSER MED FLUER

Fram og tilbake, fram og tilbake. Så lander du flua nøyaktig der du ville ha den. Den flua du vet at fisken elsker akkurat nå. Da er det ingen ting annet i livet som betyr mer. Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad har med seg fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget i studio. Og ikke minst en fluefantast som drukner i følelser rundt fluefiske; informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.

Episode 1

DEN NORSKE JEGEREN

Pensjonistsyssel i distriktene? Stadig mer attraktiv hobby for kvinner i byene? Hvem er den norske jegeren og hvordan er utviklingen? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad dykker ned i temaet sammen med fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.