Jakt- og fiskepodden

En podcast for deg som kjenner nakkehårene reise seg av vellyst til lyden av fluesnelle og hagle. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcast i samarbeid med Norges jeger- og fiskerforbund (NJFF).

Lytt til oss der du vil

SpotifyAppleGoogle
AcastSoundcloudOvercast

Bruker du en annen plattform? Søk etter Jakt og fiskepodden der du liker å lytte. Trykk "follow" eller "abonner" i din podcastløsning, så får du varsel når nye episoder slippes (krever at du tillater varslinger - sjekk innstillingene på telefonen din).

PS: Følg oss gjerne på facebook

EPISODE 50

VILLREINJAKT

Når du kommer ned til bilen med 50 kilo reinsdyr på ryggen, sprekkferdig av opplevelser og inntrykk og ekstremt sliten på en rart god måte – da har du opplevd noe av det beste som jaktlandet Norge har å by på. Vi snakker oss inn på villreinen i høyfjellet sammen med den svært erfarne jegeren Kristian Eiken Olsen (Statskog). I studio finner du også som vanlig Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 49

FISKE PÅ LYKKE OG FROMME?

Ved å spisse alt du gjør, får du ikke bare mye fisk. Sjansen for å få akkurat den storfisken du er ute etter øker dramatisk. Vi har med Ole Håkon Heier (NJFF) i studio og setter passerspissen på moderne meitefiske i ferskvann. I studio finner du også som vanlig Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 48

TYPISK NORSK?

Nordmenn er verdensmestere i jakt, fiske og friluftsliv. Eller? Det kan bli helt avgjørende for aksepten til jakt og fiske i Norge at vi forstår litt mer av nye nordmenns jakt- og fiskekulturer, tenker ukens gjest Knut Johan Ruud (NJFF). I studio finner du også som vanlig Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 47

FISKE MED VINDU OG HODELYKT

Får du øye på en som går fram og tilbake en kveld ute i vannet med hodelykt som lyser ned mot bunnen gjennom et medbrakt vindu - og et par fiskestenger stiger opp fra den svært spesielle innretningen - kan det godt være Ole Håkon Heier. Han har fisket hele 88 ulike arter i saltvann. I studio hører du også Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 46

TI BLEMMER PÅ POST

Det er overhengende fare for at du kjenner deg igjen og smiler gjenkjennende når vi snakker oss gjennom ti blemmer som er ganske så vanlige på post. I studio hører du Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog). I tillegg har vi gjenhør med en kar som har drevet jakt profesjonelt i flere år og som nå har landet hos Statskog, Kristian Eiken Olsen.

EPISODE 45

BARN INGEN HINDRING

Finnes det noen grense for hvilke turer du kan ta med ungene på? Spør du Alexander Read fra fenomenet "Mina og meg" er nok svaret kort og kontant: NEI. Han lar seg ikke stoppe og har satt seg fore å inspirere alle andre til å ta del i samme naturglede. Kanskje tar friluftslivet ditt en ny vending etter denne episoden? Som vanlig hører du også Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 44

BEVERJAKT

Skandinavias største gnager kan by på en skikkelig jaktutfordring. Med salt, kaldrøkt beverskinke i sekken kom denne gang en gammel kjenning og svært habil beverjeger i studio, Kristian Eiken Olsen. Som vanlig hører du også Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 43

GJEDDEFISKE

Den står urørlig mellom dem, men plutselig slår den lynraskt til mot annen fisk. Den har sylkvasse tenner, vokser raskt og kan bli over 20 kilo. Nå skal det handle om gjeddefiske! Med oss har vi med oss fiskebiolog, fiskekonsulent i NJFF og ivrig fisker, Øyvind Fjeldseth. I tillegg hører du som vanlig Espen Farstad (NJFF), Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 42

ÅTEJAKT PÅ REV

Du skal være dyktig og tålmodig hvis du skal overliste rødreven. Vi har med oss en som er bedre enn de fleste. Og det er slett ikke tilfeldig at Kristian Eiken Olsen legger ned bytte der andre feiler. I studio er også som vanlig fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad, og kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

EPISODE 41

MÅRFANGST

Jervens lillebror er en sterk og utrolig dyktig jeger som delvis jakter i samme matfatet som menneskene. For hundre år siden var måren nesten utryddet, mens i dag er stammen bærekraftig og jaktbar. Vi har med oss fangstekspert Kristian Eiken Olsen, som blant annet har vært profesjonell rovviltjeger på heltid i en rekke år og er i dag jakt- og fiskekonsulent i Statskog. I studio finner du som vanlig de tre musketerer: Jo Inge Breisjøberget (fagsjef i Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef i NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef i Statskog).

EPISODE 40

BLY, RYPE OG SMÅFISK - TI KJAPPE

Her blir det prat om skytetrening, salting, bly, ulv, villsvin, rype og mye mer! Ti kjappe spørsmål til studio fra ungdom i Solør. Hvordan det gikk, får du bedømme selv. I studio er fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad og kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

EPISODE 39

KULER OG KRUTT - RIFLE

Hvilket kaliber og kuletype velger du på jakt? Finnes det bedre alternativ? Mulighetene er mange og konsekvensene store når du velger rifleammunisjon. Praten i studio låser seg slett ikke når ammunisjonsekspert Vidar Nilsen fra NJFF, fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad og kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad møtes over noen mikrofoner.

EPISODE 38

KULER OG KRUTT - HAGLE

Bruker du rett patron i hagla di? Hvilke typer skudd fungerer best på ulike typer jakt? Vi har med oss ekspert fra NJFF, Vidar Nilsen. I studio finner du også fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad. Podden ledes av kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

EPISODE 37

VILT VED ET VEISKILLE

Hvordan påvirker veiene viltets vandringer? Fungerer viltoverganger og –underganger? Hva er økologisk kompensasjon ved veiutbygging? Vi tar en prat med jeger og naturforvalter Karianne Thøger Haaverstad hos Statens vegvesen. I studio finner du som vanlig også Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog)

EPISODE 36

NÅR FISKEGALSKAPEN TAR OVERHÅND

Bjørn Florø Larsen er et oppkomme av entusiasme, gode historier og kunnskap om fiske som få andre kan drømme om. Vi har skrapt i overflaten av fiskegalskap de luxe i studio. Som vanlig hører du også fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, informasjonsjef i NJFF, Espen Farstad, og kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

EPISODE 35

GRENSELØS FORVALTNING

Samarbeid på tvers av landegrensene skal gi mer kunnskap og mindre konflikt rundt forvaltningen av elg, ulv og jerv. Vi har med prosjektleder Barbara Zimmermann for å dykke lenger ned i ville norsk-svenske spørsmål. I studio sitter også som vanlig Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

EPISODE 34

UTSTYRSHYSTERI?

Bladene flommer over at utstyrstester. Tusenlappene flagrer. Overdådig jåleri for velbeslåtte fiskere og jegere eller handler det bare om lett og godt utstyr som tåler norsk vær og vind og gjør turen mer attraktiv? Det singler i glass i ukens utgave av Jakt- og fiskepodden når trioen Jo Inge Breisjøberget (Statskog), Espen Farstad (NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) har en kort utstyrsprat.

EPISODE 33

HAVETS STORVILT

Den har kraft og fart som ingen annen fisk, kan bli opp til 700 kilo og er alle sportsfiskeres drøm. Vi snakker om havets storvilt som nå er tilbake langs norskekysten. Med i studio har vi fiskebiolog, fiskekonsulent i NJFF og ivrig fisker, Øyvind Fjeldseth. Som vanlig hører du også Espen Farstad (NJFF), Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 32

SKYTING PÅ LANGT HOLD

Noen skyter på en kilometers avstand. Da skal alt stemme perfekt for å treffe blink. Å prøve det samme på jakt innebærer brudd på loven. Vi dykker inn i langholdsskyting sammen med ekspert Vidar Nilsen. I studio sitter som vanlig informasjonssjef Espen Farstad (NJFF), fagsjef Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

EPISODE 31

ULV! ULV!

For eller imot. Svart eller hvit. Hvorfor CAPS LOCK og utestemme når det kommer til ulv? Nær utryddet, senere fredet og nå regulert med jakt - en regulering som skaper politiske sjokkbølger. Lær mer om et av våre store rovdyr av ulvekjenner og professor ved høgskolen i Innlandet, Barbara Zimmermann. I studio, med innestemme, er også Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

EPISODE 30

SJØØRRET ÅRET RUNDT

«Rosareke», sjøørretblogger, familiefar og fiskenerd! Bjørn Tore Kjølholt deler fiskehemmeligheter på løpende bånd, og har et brennende engasjement for sjøørret. Vi lirker ut hans beste tips og triks til deg som jakter på havets sølv. I studio finner du også Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

EPISODE 29

RÅDYRJAKT

De kan beite midt i byggefeltet, men overlister glatt de beste hundene og jegerne. I denne episoden skraper vi litt i overflaten på en intens, fleksibel og spennende jakt som kan gi deg gastronomisk oppdrift. Noen tips på veien kommer selvfølgelig også fra gjengen i studio; fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad og kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

EPISODE 28

RUGDEJAKT

I andre land er rugdejakt svært populært. I Norge lever den helt i skyggen av rype- og skogsfugljakt. Men kanskje får den en oppsving etter at vi har sluppet denne episoden? Vi har en drøy halvtimes prat om rugdejakt i studio. Der sitter fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad og Trond Gunnar Skillingstad, kommunikasjonssjef i Statskog.

EPISODE 27

FRA UNGDOMMEN

Vi har snakket med framtida. Unge gutter og jenter ved naturbrukslinja ved Grong videregående skole kommer til å prege norske jakttradisjoner i tiår framover. De har gitt oss en rekke utfordrende spørsmål som slippes uforberedt på våre eksperter i studio. Der sitter som vanlig Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

EPISODE 26

MENNESKETS BESTE JAKTVENN

Roar Lundby har tatt jakthunden mer på alvor enn de fleste. Vi tar en prat med mannen bak selve «Jakthundboka» om hva ulike typer hunder kan bidra med på ulike typer jakt. I studio er også Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

EPISODE 25

GULLSTANDARD FRA ELGFALL TIL FAT

Elgen faller etter et godt skudd, og du står der med et perfekt utgangspunkt. Om elgkjøttet til slutt blir perfekt avhenger av deg og jaktlaget. Vi har gått rimelig nidkjært inn i prosessen fra elgfall til matfat, og lukter friskt på noe som ligner en gullstandard. I studio sitter som vanlig Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Episode 24

HVILKEN ELG SKAL UT?

Skyter du kalv med letthet, eller bringer det fram intense samvittighetskvaler? Hvorfor blir kjønnsfordelingen i stammen så skjev? Vi trer inn i det aller helligste; forvaltning av elg. I studio finner du forfatter av Jakthundboka, Roar Lundby sammen med Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Episode 23

JAKT, BLOD OG INSTAGRAM

Litt blod på bildet får kommentarfeltet til å koke. Bør jegerne like godt holde døde dyr langt utenfor sosiale medier? Vi har med oss superbrukerne Hanna Møller og Hege Skogen og får noen håndfaste tips til jegerne i den digitale jungelen. Med i studio er som vanlig Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Episode 22

SKOGSFUGLJAKT

Lidenskapen flommer nesten over når vi endelig har kommet fram til selve skogsfugljakta. Ikke minst er det dette med gammeltiuren da, som lurer jegerne trill rundt med sin hjerne på størrelse med ei ert. Hos den langt over snittet jaktglade gjengen i studio havner skogsfugljakta på pallen med trygt nedslag. Kanskje aller øverst på pallen, faktisk. Bli med inn i studio og bli smittet av entusiasmen. Der sitter for anledningen den gjesteløse trioen Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef NJFF) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Episode 21

TIPS FOR SIKKER JAKT

Hør om da fagsjefen i Statskog ble beskutt på jakt. Er kamuflasjeklær lurt? Bør man ha caps med sterk farge? Hvordan går man i terrenget? Vi tar for oss viktige tips og drøfter oss ganske kjapt gjennom dem. I studio: Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Episode 20

HJORTEJAKT

50 000 jegere i hele landet jakter fantastisk hjortekjøtt gjennom fine naturopplevelser og sosialt samvær. Episodens gjest, daglig leder i Norsk hjortesenter, Johan Trygve Solheim, er et oppkomme av kunnskap. Er du en av dem som vegrer deg for å skyte kalv, får du passet påskrevet her! Espen Farstad (NJFF), Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og Trond Gunnar Skillingstad (Statskog) inntar tidvis en noe ærbødig lyttende holdning.

Episode 19

ER DU KLAR FOR DUEJAKT?

Du sitter og nyter godværet bak et kamuflasjenett i kanten av en åker. Hvis du har gjort alt riktig kommer du til å lokke og lure ringdua til å tro at landingsplassen er trygg. Så er det bare å vente. Og plutselig eksploderer det og ringduejakta er i gang for alvor. Du burde absolutt prøve! Gjengen i studio snakker varmt om en jaktform de holder høyt. Stemmene i studio tilhører fagsjef Jo Inge Breisjøberget i Statskog og informasjonssjef Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Podcasten ledes av Statskogs kommunikasjonssjef, Trond Gunnar Skillingstad.

Episode 18

JEGERPODDEN I SKUDDET

Jegerpodden har truffet en nerve hos mange norske jegere. Vi har med oss en av hovedarkitektene for en prat i studio. John Petter Mellingen er en erfaren jeger som er godt over snittet engasjert! I studio sitter som vanlig Jo Inge Breisjøberget i Statskog og Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Podcasten ledes av Statskogs kommunikasjonssjef, Trond Gunnar Skillingstad.

Episode 17

BUKKEJAKT

Etter en lang, kjedelig og varm sommer starter høsten med et brak og meningen med livet kommer igjen til syne. Vi snakker selvfølgelig om den aller første rådyrjakta, den krevende og spennende bukkejakta hvor lokking i sokkelesten kan være en av ingrediensene. I studio sitter engasjert fagekspertise på jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget i Statskog og Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Podcasten ledes av Statskogs kommunikasjonssjef, Trond Gunnar Skillingstad.

Episode 16

KVINNER PÅ JAKT

De bor i byen, er høyt utdannede og fremadstormende kvinner i hektiske jobber. Samtidig er de faktisk jegere! De er vel til nød småviltjegere, tenker du kanskje, men her faller både elg, hjort og villrein. Vi har hatt en lang og god prat med to unge, kvinnelige jegere, Hanna Møller og Hege Skogen. De dyrker sin kjærlighet til naturopplevelser, har beina godt plantet i vår mannsdominerte jaktkultur og gir gubbene i studio noe å tenke på. Disse er som vanlig kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad, fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.

Episode 15

FANTASTISK FLUEFISKE I SALTVANN

De siste årene har fluefiske i sjøen eksplodert. Her får du konkrete triks, myteknusing og fortellinger om adrenalin med Runar Kabbe, semiprofesjonell sportsfisker, en ledestjerne og trendsetter innenfor dette fisket. Han er fanget inn til vårt studio for å snakke om sin lidenskap. I studio er en ekstra engasjert fiskenerd, Espen Farstad (informasjonssjef NJFF), samt en roligere kar fra innlandet, Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog). Podcasten ledes av kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Episode 14

BARE SE, MEN IKKE RØRE!

Begynner vi å få berøringsangst overfor norsk natur? Er den i ferd med å bli en kulisse som vi bare skal nyte synet av, men ikke høste fra? Midt oppe i svineproduksjon, vegantrender, klimaproblematisert kjøtt, beitedyr i utmark og vilt i skogen tar vi for oss noen av forestillingene som ser ut til å bre om seg. Sammen med oss har vi et oppkomme av kunnskap og engasjement, samfunnsdebattant Ragna Kronstad. I studio sitter vår egen fagekspertise på jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget i Statskog og Espen Farstad i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Podcasten ledes av Statskogs kommunikasjonssjef, Trond Gunnar Skillingstad.

Episode 13

JAKT MED PIL OG BUE

Jakt med pil og bue er tillatt i svært mange land i verden, inkludert våre naboland Finland og Danmark. Men i Norge er det bare kuler og krutt som duger. Hvorfor det? Hvordan jakter man egentlig med pil og bue, og hvordan skiller utstyret seg fra våre barndomsminner? I denne episoden får du mer om spenning, skadeskyting, myter og fakta om buejakt med ekspertgjest Erling Flatby fra Norges Buejegerforbund i studio. Med er også som vanlig Espen Farstad (informasjonssjef NJFF) og Jo Inge Breisjøberget (fagsjef Statskog). Podcasten ledes av Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef Statskog).

Episode 12

MYSTISK LAKSEDØD - HVA SKJER?

Laks i Enningsdalselva er syk og skadet. Ingen vet hva det er og om det kan ha spredt seg til flere norske elver. Veterinærinstituttet og Mattilsynet følger situasjonen. I denne nyhetsaktuelle episoden har vi med oss Brit Tørud, fagansvarlig for fiskehelse hos Veterinærinstituttet. I studio er som vanlig også fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i NJFF, Espen Farstad. Podden ledes av kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Episode 11

MÅRHUND INGEN ADGANG

Mårhundbestanden har gått til himmels i Finland, og det er ikke akkurat hva du ønsker deg med denne fremmede arten som tar grovt for seg i nordisk natur. Mellom oss i Norge og den store stammen i Finland pågår det en intens kamp. Helt i front står prosjektleder Per-Arne Åhlen. Hør denne utgaven av Jakt- og fiskepodden hvor Åhlen er med oss på telefon og forteller hvordan han bruker Judas-dyr og andre effektive teknikker for å unngå mårhundinvasjon fra øst. I studio er som vanlig også Statskogs kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad og fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget. Og ikke minst har vi med informasjonssjefen i Norges Jeger- og Fiskerforbund, Espen Farstad.

Episode 10

FUGLEN ER SKUTT - HVA NÅ?

Ja, så står du der med en fornøyd følelse etter fulltrefferen. Men med tiuren, gåsa eller rypa i hendene kjenner du en snikende følelse av usikkerhet blande seg med endorfinene. Jegerprøven handlet ikke særlig om det, nemlig: Hva gjør du egentlig nå? Vi lar praten gå i studio med Jo Inge Breisjøberget (fagsjef jakt/fiske Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund) og ikke minst selveste ordstyrer og den ferske jegers forsvarer, Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef i Statskog).

Episode 9

FISK ER MER ENN FOR

Det finnes en verden utenfor frysediskens fiskeblokker. Man må kanskje ikke være kokk for å trylle fram herligheter av fersk, nyfanget fisk? Vi sløyer oss gjennom episoden sammen med forfatter, journalist, matskribent og gastronomisk ledestjerne Andreas Viestad. I studio finner du som vanlig Statskogs fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget og kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad. Og ikke minst pasjonert fisker og informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund Espen Farstad.

Episode 8

HELT VILT GODT

Finnes det en uoppdaget verden av muligheter med viltkjøtt? Forfatter, journalist og matskribent Andreas Viestad har los på nye delikatesser som også du kan mestre. I studio finner du som vanlig også Statskogs fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget og kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad. Og ikke minst røsten fra de dype skoger, informasjonssjefen i Norges Jeger- og Fiskerforbund Espen Farstad.

Episode 7

AFRIKANSK SVINEPEST

Har du hørt om Afrikansk svinepest? Villsvinenes medpassasjer er en fryktet pest som rykker stadig nærmere. Med oss i studio har vi denne gangen en som kan mer om dette enn de fleste, nemlig svinehelseansvarlig ved Veterinærinstituttet, Carl Andreas Grøntvedt. De som for anledningen inntar en noe mer lyttende holdning er Trond Gunnar Skillingstad (kommunikasjonssjef i Statskog), Espen Farstad (informasjonssjef i NJFF) og Jo Inge Breisjøberget (fagsjef jakt/fiske Statskog).

Episode 6

GAMMEL GRIS VENDER HJEM

Elsket og fryktet. Tidligere utryddet, men på full fart tilbake. Det er hundretusener i svenske skoger, og de stopper ikke ved riksgrensen. Vi setter siktet på villsvin. Med oss har vi Per-Arne Åhlen, ekspert i det svenske jegerforbundet og fullstendig fortjust i villsvinjakt. I studio er som vanlig Statskogs kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad og fagsjef for jakt og fiske , Jo Inge Breisjøberget, i tillegg til informasjonssjefen i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.

Episode 5

RYPEDOKTOREN

Han har jaktet hele sitt liv. Nysgjerrigheten rundt rypebestand ble så sterk at han dykket dypere inn enn knapt noen nordmann tidligere har gjort. Fagsjef i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, er vår egen rypedoktor!

Vi dykker inn i rypeverdenen, knuser en og annen myte og lar praten gå. I studio hører du Statskogs kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad og professor ved Høgskolen i Innlandet, Torstein Storaas.

Episode 4

CATCH AND RELEASE

Hva er det med fang og slipp som skaper slike debatt? Og er det ikke egentlig slik at alle fiskere på en måte driver med catch and release? Hva er best – en fisk som blir mer utsatt for predatorer eller en død fisk på land? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad forsøker å sette ting på spissen og utfordrer fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund Espen Farstad.

Episode 3

PREDATORER TIL BESVÆR?

Rødreven øker i antall og har gjerne rype som hovedmeny når smågnagerbestanden krasjer. Er det en god ide å skyte ned predatorbestanden for å framelske flere ryper, eller må vi bare forholde oss til naturens lunefulle svingninger? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad har med seg fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og professor ved Høgskolen i Innlandet, Torstein Storaas.

Episode 2

DANSER MED FLUER

Fram og tilbake, fram og tilbake. Så lander du flua nøyaktig der du ville ha den. Den flua du vet at fisken elsker akkurat nå. Da er det ingen ting annet i livet som betyr mer. Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad har med seg fagsjefen for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget i studio. Og ikke minst en fluefantast som drukner i følelser rundt fluefiske; informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.

Episode 1

DEN NORSKE JEGEREN

Pensjonistsyssel i distriktene? Stadig mer attraktiv hobby for kvinner i byene? Hvem er den norske jegeren og hvordan er utviklingen? Kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad dykker ned i temaet sammen med fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget, og informasjonssjef i Norges jeger- og fiskerforbund, Espen Farstad.