Hopp til hovedinnhold
Stormdalen i høstskrud
Jaktperler

Stormdalen

Tonje Blomseth

Elgjakt i høyfjellet

Elgjakta i Stormdalen går mellom brusende elver, dype daler og høye fjelltopper. Her skaper du jaktopplevelser du lever lenge på.

Fjernt fra gatelysene

I Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark kan Statskog by på et gedigent område på over 300 000 dekar med mektig natur som kan skape et komplett jakteventyr for den ivrige storviltjegeren.

Få områder kan nemlig måle seg med villmarksfølelsen i Stormdalen. Her får du oppleve alt det beste med jakta i et av de mest uberørte områdene i norsk natur.

Det tar over to timer å gå inn til jaktområdet fra nærmeste veg. Når du kommer fram til målet, er du milevis unna nærmeste gatelys. Fjellets ro og jaktas spenning overtar.

Krevende terreng

I variert fjellterreng finner du ly for vinden og skygge for sola blant kortvokste, krokete bjørketrær.

Terrenget er krevende selv for den sprekeste jeger. Fjellene henger over deg i alle retninger, og elgen kan godt ta veien inn i dype daler.

Elgjeger på post Torkel Skoglund
Opplæringsjakt på elg Torkel Skoglund

Fraktet ut med helikopter

Elgstammen her er stor og kraftig, og den har fast tilhold i området. Elgkjøttet må fraktes ut av Stormdalen med helikopter. Derfor er jaktprisen her satt noe lavere enn vanlig.

Jakta er på fireårskontrakt. Jaktfeltet er delt opp i to perioder for å gi flere jegere tilbud og for å sikre at riktig antall dyr blir felt.

Idyllisk fjellgård

I Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark ligger Stormdalsgården. Det er i denne idylliske fjellgården du og jaktlaget ditt vil bo under elgjakta. Tømmerhuset oser av historie.

Det består av to rom, er enkelt utstyrt og vil lett huse fem-seks personer. Gården står åpen året rundt for å ta imot besøkende. Hytta ligger cirka tre timers gange fra E6 ved Storvoll.

Om Stormdalen

Slik finner du fram

Det er parkeringsmuligheter og informasjonstavle ca. 55 kilometer nord for Mo i Rana langs E6. Ta av E6 på Storvoll merket med skilt til Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark. Følg så samme skilting for parkering ved Storvollen skole eller ta første til venstre etter avkjørsel E6 for parkering ved Stormdalshei. Her finner du informasjon om kart.

Fra parkeringsplassen går du over Ranaelva på hengebru og følger du den til dels bratte lia videre oppover. Det er en skiltet tursti forbi gården Stormdalshei.