Hopp til hovedinnhold
Orrhane flakser med vingene
Jaktperler

Bogn og Gilten

Shutterstock

Unn deg fuglejakt ved Gilten

Flott fugl, variert terreng og lett adkomst. Velkommen til et 200 000 dekar stort jakteventyr nord i Trøndelag.

200 000 dekar...

I hjertet av villmarka der nabokommunene Steinkjer og Namsos møtes, skjuler det seg et nydelig naturområde. Det er som er skapt for sykkelturer eller vandringer til fots. Men ikke minst er det perfekt for jakt og fiske.

Ved Gilten i Bogn fritidsområde i Trøndelag byr vi på 200 000 dekar jaktterreng som står seg svært godt, også i møtet med ivrige og kresne jegere. Her kan du jakte rype, orrfugl, tiur og jerpe. Du bestemmer hvor langt du vil gå, hvor du vil begynne jakta og hvilken rute du tar.

Storfugl - Røy Kjartan Trana
Jeger, fangst og jakthunder i Gilten Mari Baatnes

Jakt med hund

Terrenget her er svært variert. Du møter både høyereliggende granskog, åpne åsrygger, snaue bergtopper, frodige daler og tunge myrer. Sannsynligvis er det nettopp derfor de ulike fugleartene trives i hver sin del av friluftsområdet, der det strekker seg milevis mellom Steinkjer og Namsos.

De sørvendte delene av jaktfeltet, i området rundt innsjøen Gilten, er et lavtliggende område som er spesielt velegnet til å jakte skogsfugl. I de høyereliggende områdene av jaktfeltet, gjerne nærmere nordenden av feltet rundt Bangsjøen, vil det ofte være størst sjanse for å støte på rypa.

Det er tillatt å jakte med hund i Bogn fritidsområde. Rypejakta i Gilten har sesongstart 10. september og varer til 23. desember.

En av de virkelig store fordelene med jaktfeltet i Gilten er at det går grusveger på kryss og tvers gjennom hele området. Dette gir lav terskel for både store og små, og jakt kan ofte starte idet du forlater bilen.

Storfugl - Tiur i lufta Kjartan Trana
Jakthund, jeger og skogsfugl i Gilten Ole Morten Rømo

Skogsfugl og ørret

Området byr også på gode muligheter til å krydre jaktturen med godt ørretfiske i innsjøen Gilten. Du kan leie hytte her som har vei helt fram til døra og et godt ørretvann som nærmeste nabo. Her har du også lov til å fiske med garn. Skogområdene rundt byr på fint turterreng. Båt er inkludert i hytteleien. Hesttangen er en fin odde som stikker ut i vannet. Her kan du krydre opplevelsene i en åpen bu som ligger 100 meter fra vannkanten.

Om Bogn og Gilten

Slik finner du fram

Med utgangspunkt i fylkesveg 17 mellom Steinkjer og Namsos, er det flere steder skiltet inn til området fra fylkesvei 17 på tre steder i Namsos:

Ved Korsen (tidligere Namdalseid) er det skiltet til "Bogn frititidsområde" 12 km på Fv6926 og kommunal veg til Deråsbrenna. Følg skogsbilveg med betaling skiltet "Bogn fritidsområde" i ca. 7 km. Følg videre skilting mot Gilten.

I Gryta (tidligere Namdalseid) er det skiltet til "Bogn frititidsområde". Følg skogsbilveg med betaling i ca. 14 km til Skatlandstrand og deretter 8 km etter skilting mot Gilten.

Fra Klinga er det skiltet mot Bangdalen. Følg Fv 454 i ca. 10 km til den ender i en skogsbilveg med betaling. Følg vegen forbi Solem. Følg skilting til Bøverdalen eller Rognvatnet. Henholdsvis 20 og 18 km fra vegbommen.

Vi minner for sikkerhets skyld om at veinettet ikke blir brøytet vinterstid.