Hopp til hovedinnhold
Solnedgang ved Ánabollovággi, øst for Dividalen i Troms
Jan Erik Hansen / tursiden.net
Hytter og friluftsliv

Samler på gode fiskevann og magiske øyeblikk

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo
Nyheten er over ett år gammel

Jan Erik Hansen bor i Indre Troms, tilbringer det meste av fritiden sin på tur og deler ofte opplevelsene sine med oss.

Hver uke er han ute på fjellvandring med fiskestang, på ski eller med hagla på småviltjakt. Kameraet er alltid med. - Jeg samler på gode fiskevann, og har et mål om å være på tur til alle fiskevann på statsgrunn i Indre Troms. Ofte sitter jeg og kikker på kartet for å finne nye steder, sier Jan Erik.

Solnedgang ved Ánabollovággi, øst for Dividalen i Troms Jan Erik Hansen / tursiden.net

Ánabollovággi, øst for Dividalen i Troms

Magi til kveldsmat

Den aktive friluftsmannen synes alltid det er spennende å komme til et nytt sted og ikke vite hva som venter. Slik var det også denne ettermiddagen da han satte kursen mot Ánabollovággi og tre små navnløse vann, øst for Dividalen.

- Etter en runde med fiskestanga satte jeg meg ned med kveldsmaten i det sola strøk lavt mot fjelltoppene i nord-vest og farget landskapet i et mykt lys. I den lyse sensommerkvelden fant jeg frem kamera og foreviget opplevelsen, forteller Hansen om bildet som vi gjerne viser frem på statskog.no og i sosiale medier.

Vetlenesbua - åpen bu i Dividalen Jan Erik Hansen/tursiden.net

Vetlenesbua - åpen bu i Dividalen

Jan Erik er en ivrig bruker av åpne buer og koier og han velger gjerne turmål ofte på statens grunn siden det er så enkelt med fiskekort. De fleste turene går i fjellene rundt Dividalen og Rostadalen eller til Ånderdalen på Senja og Altevatn-området.

Vil du vite mer om Statskogs åpne buer?