Hopp til hovedinnhold
På tur i Flensmarka
Fiskeperler

Flensmarka

Anders Eriksen

Friluftsparadiset Flensmarka

Flensmarka i Røros er et litt bortgjemt turparadis med fiskevann som perler på ei snor. Her på vestsiden av Femunden kan du få skikkelig stor fisk og naturopplevelser av høy klasse.

Smellvakker lillesøster

Se for deg at sola varmer og en lett sommerbris stryker rundt gamle tørrfuruer. Alt er fylt med stillhet og frisk fjelluft. Du lengter, ikke sant?

Heldigvis trenger du ikke et mål for turen i Flensmarka. Det er mer enn nok å bare være her. Men vi anbefaler likevel å prøve fiskelykken mens du nyter frihet og vakkert landskap.

Du har selvfølgelig hørt om den berømte Femundsmarka nasjonalpark. Flensmarka er den smellvakre lillesøsteren som du finner på andre siden av innsjøen Femunden i Røros.

Vakre Flensmarka i Røros Anders Eriksen
Ørret Torkel Skoglund

Her får du fisk

Naturen i Flensmarka har mange fellestrekk med Femundsmarka. Her er godt merket turterreng, flotte fiskevann, åpne buer og hytter. Du må gjerne ha uker til rådighet, men rekker likevel ikke å utforske hele herligheten.

Men over til det viktigste. En rask titt på kartet over Flensmarka vil friste enhver fiskeglad friluftsmann. Blåfargen preger nemlig kartet i så stor grad at fiskestanga nærmest vibrerer bare av synet.

Vilter og fin

Flensmarka byr både på ørret, abbor, røye og harr. Fangsten i området beskrives av lokale fiskere som vilter og fin i størrelsen. De hogger gjerne til nede ved bunnen. Vannene er «lettfisket og passe store» og kan by på skikkelig diger fisk.

Vinteren har sluppet taket og åpner for besøk til fots fra og med juni.

Om høsten kommer inn mye rein fra nord. Dyrene har vinterbeite rundt Femunden. Dyrene er sårbare vinterstid. Det er viktig å ta hensyn. Unngå å forstyrre beitende rein.

Flensmarka - skjev furu Anders Eriksen
Ivrig fisker i fiskevatn, Flensmarka Anders Eriksen

Om Flensmarka

Slik finner du fram

Innfallsportene til Flensmarka er mange. Parkeringen et par hundre meter før Langen gjestegård i Røros er nok den mest brukte. Her starter den merkede DNT-stien som går over til Tufsingdalen. Følger du denne stien, snirkler du deg gjennom tørr furuskog og passerer flotte fiskevann som Nedre Olbekktjønna, Øvre Olbekktjønna, Stortjønna og Flenstjønna. Her passerer du også områdets største fiskevann, Flensjøen.