Jim T. Kristensen

Nordland

Polarsirkelens land

Polarsirkelen skjærer gjennom det langstrukne fylket og inviterer deg til en av verdens vakreste kystlinjer, isbreer som hviler i fjellene, nesten endeløse grotter og høye fjell inn mot svenskegrensa. Har du vært på Norges nasjonalfjell, Stetind? Eller kanskje vil du kjenne hjertet slå når du går over hengebrua som tar deg inn i Rago nasjonalpark og majestetisk villmark?

Kartutsnitt over Nordland

Jakt og fiske

Nordlands vakre kyst og mektige fjell

Nordland sprenger grensene for hva som er mulig. I sør hviler Børgefjell og en smellvakker Helgelandskyst. Med Saltfjellet blir naturen villere og den mektige Svartisen hviler inne i de sagnomsuste fjellmassivene. Velkommen til fylket som byr på fantastisk stykke variert norsk natur. og rike muligheter for jakt og fiske.

Les mer

Småvilt

Dette langstrakte fylket byr på populær og variert jakt på statens grunn. I sør ligger Helgeland med sine innbydende lirypeterreng og innslag av skogsfugl. Nordover mot Salten endrer landskapet seg og fjellrypa dominerer.

Storvilt

Økende og bærekraftig elgbestand gjør at jaktmulighetene er svært gode, spesielt på Helgeland.

Fiske

Nordland byr på ekstreme fiskemuligheter fra lavland til høyfjell. Mulighetene er mange både for ørret og røye, og her kan du få stor fisk. Kanskje du burde prøve lykken i Børgefjell, indre deler av Rana eller Saltfjellet?

Hytter og åpne buer

Hytte midt i naturen

Unike opplevelser ligger og venter på deg i hele Nordland. I våre hytter kan du komme tett på naturen.

Statskog har flere rimelige utleiehytter og mange åpne buer i Nordland som er spennende utgangspunkt for jakt, fiske og turer i skog og fjell. Alle kan leie våre hytter.

Les mer