Hopp til hovedinnhold
Annet

Glomdalshytta

Glomdalshytta ble satt opp på 70-tallet i regi av NVE. Hytta skulle brukes i arbeidet med å kartlegge kraftressursene i området. I forbindelse med opprettelsen av Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark overtok Statskog hytta i 1989. Glomdalshytta har et soverom med fire køyer, oppholdsrom med sofa, kjøkken og entre.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
4
Areal
35 m2
Avstand til vei (vinter)
12 km
Avstand til vei (sommer)
12 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Parafin
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Gass
Veibeskrivelse
Følg Langvassveiens til veis ende og parker ved parkeringsplassen ved Fisktjønna naturreservat. Herfra finner du stien bak huset som ses nord om parkeringsplassen. Bak dette huset finner du en tydelig sti som nå skal følges helt til du møter første stikryss. Hold til høyre i dette stikrysset og fortsett inn til Glomdalsgården.

Ved gårdens innmark kan stien være noe utydelig. Ved våningshuset bryter stien vestover og gjennom gårdens tidligere slåtteenger. Etter at stien har forlatt innmarka er stien igjen tydelig og lett og se. Ca. 500 m etter at sten har forlatt innmarka henger det et skilt som viser stikrysset og veien videre inn til hytta.

Stien du nå skal følge er stedvis utydelig så følg nøye med og ha gjerne med deg kart og kompass da stien er lett og miste.