Hopp til hovedinnhold
Annet

Storjordfjellkoia

Storjordfjellkoia er et åpent husvære i Salten. Den ligger flott til i Junkerdalsura naturreservat ved Storjord i Saltdal kommune.

Det er mange tilrettelagte stier i området og det er godt skiltet opp til koia. Gangavstand fra parkeringsplass opp lia til koia er ca 45-60 min.

Koia ligger flott til under Solvågtind, som er et yndet turmål om sommeren.

Storjordfjellkoia ble bygd tidlig på 1800-tallet. Den har tidligere stått lengre opp i Saltdalen og fungert som en skogskoie.

Her bodde åtte skogsarbeiderne i den ene delen. Den andre delen, som i dag er gjort om til kjøkken, fungerte som stall til hestene. Det er plass til 4-6 personer da det er to familiekøyer i hytta.

Først på 1900-tallet var koia i svært dårlig forfatning, og den ble plukket fra hverandre og restaurert. Sist på 1950-tallet ble den restaurert enda en gang før den ble flyttet til Storjordfjell.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
4
Areal
25 m2
Avstand til vei (vinter)
4 km
Avstand til vei (sommer)
4 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Parafin
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Ta av fra E6 inn til Saltdal Turistsenter og Nordland nasjonalparksenter på Storjord i Saltdal kommune. Følg skilting fra informasjonspunktet ved sentrene og følg sti til hengebrua som leder deg over Junkerdalselva. Følg skiltingen nordover og opp til den bratte kjerreveien som da går helt frem til Storjordfjellkoia.

Det er også mulig å ta av fra E6 gjennom Polar camping også følger den samme skiltede kjerreveien opp lia og frem til koia. Øverst i lia kan man få ei luftig utsikt innover Junkerdalsura med Junkerdalselva. Beregn ca 1 time gåtid til koia.