Hopp til hovedinnhold
Annet

Kvasshåghytta

Kvasshåghytta er ei enkel lita tømmerkoie som ligger i furuskogen på nordsiden av Tverrådalen i Beiarn kommune. Hytta ble bygd rundt 1930 av kortreist furutømmer i forbindelse med skogsdrift i Tverrådalen, og hytta har alltid stått åpen.

Det er ei enkel koie med ovn og to soveplasser. Her er man velkommen til å ta seg en velfortjent kafferast enten man er på vandring, bærtur eller jakttur.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
2
Areal
8 m2
Avstand til vei (vinter)
3 km
Avstand til vei (sommer)
3 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Nei
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Ta av fra fylkesveg 494 mot Tverrånes friluftsområde og Beiarstua (DNT). Det er parkeringsplass i grustaket (P). Følg skiltet og merket sti opp lia og innover mot Tverrådalen. I starten følger man en skogsvei som etterhvert går over i en sti. Alternativt kan man gå forbi Beiarstua og følge en DNT-merket sti oppover lia til der stiene møtes.

Det finnes også en mulighet til å gjøre dette til en rundtur ved å følge skiltet sti over hengebrua ved Tverrånes friluftsområde og følge skiltet sti opp lia på nordsiden av Tverråga. Stien følges da til man kommer innover til hengebrua over Tverråga (ca. 2 km). Følg stien videre innover Tverrådalen til du passerer Bjørkholmen (ca 0.5 km) der kan en følge en skiltet sti opp til Kvasshåghytta (ca 0.8 km).