Hopp til hovedinnhold
Annet

Simskardhytta

Innerst i Simskardet finner du Simskardhytta (Simskarhytta). Her er det et dagsturrom du kan bruke til å ta en pause og en rast.

Hytta er ei gammel skogstue som er et fint ugangspunkt for turer i nasjonalparken. Det er en tidligere stall tilhørende skogstua på Forsjord, og den ble flyttet hit rundt 1963-65. Bygget sto opprinnelig utenfor verneområdet, men ble etter utvidelse av parken sist på 60-tallet innlemmet i verneområdet.

Hytta er todelt og består av et åpent dagsturrom og en låst utleiedel. Dagsturrommet i front har egen vedovn og stearinlys til belysning.

Rommet skal primært brukes til dagsbesøk, men kan benyttes til overnatting på gulvet i nødstilfeller.

Utleiedelen er tilgjengelig for forhåndsbestilling på inatur.no

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
6
Areal
35 m2
Avstand til vei (vinter)
6.3 km
Avstand til vei (sommer)
3.3 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Fra Trøndelag: 5,5 km nord for Majavatn tar du av til høyre, mot Fiplingvatnet. Kjør langs Øvre Fiplingvatnet til du nærmer deg Nedre Fiplingvatnet. Ta så til høyre og følg skilting mot Børgefjell. Fra "hovedveien" er det 3 km grusvei opp til sommerparkeringen. På vinteren må du parkere på brøytet plass ved "hovedveien"/ Austfiplingdalsvegen. Fra Trofors (nordfra langs E6): ta til venstre ved Esso på Trofors og følg skilting mot Hattfjelldal. Etter 11,5 km skal du ta av til høyre over elva, følg skilting mot Fiplingdal/ Villmarksveien. Følg veien til Fiplingdal "sentrum" (Fiplingdal Landhandel, skole, bhg), og ta til venstre mot Børgefjellskolen. Følg Austfiplingdalsvegen 16 km langs Nedre Fiplingvatnet, før du tar opp til venstre mot Børgefjell. Sommerparkeringen ligger 3 km (langs grusvei) inn i Simskardet. På vinteren må du parkere på brøytet plass ved "hovedveien"/ Austfiplingdalsvegen.