Hopp til hovedinnhold
Annet

Klubbfjelltjønnhytta

Klubbfjelltjønnhytta ligger fint til på en høyde på sørsida av Klubbfjelltjønna. Hytta driftes av Brurskanken turlag og eies av Statskog. Den står åpen hele året og er velutstyrt med kokekar og gasskokeapparat. Klubbfjelltjønnhytta ligger omtrent midtveis på den historiske ferdselsveien Jamtfjellveien, som går fra Vefsnfjorden til de indre strøkene av Helgeland og videre til Sverige.

Hytta er et flott utgangspunkt både sommer og vinter, blant annet for ferdsel sørover mot Haustreisdalen i Grane. En topptur på Hjartfjellet (843 moh) er også en fin ettermiddagstur, med overraskende god utsikt tross den beskjedne størrelsen. Klubbtinden (919), Jamtfjelltinden (1193) og Brurskanken (1447) er også innen rekkevidde herfra.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
4
Areal
15 m2
Avstand til vei (vinter)
5 km
Avstand til vei (sommer)
4 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Parafin
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Gass
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Stien fra Herringbotnet er merket og vedlikeholdes av Brurskanken turlag, men man må være oppmerksom over enkelte myrstrekk. For øvrig er det greit å orientere hele veien inn til hytta, ettersom man beveger seg mellom to markante fjell, med Klubbfjellet i øst og Hjartfjellet i vest.