Hopp til hovedinnhold
Annet

100-årsbua

100-årsbua ligger ved Sirkelvatnet og ble gitt til Narvik i gave fra Statskog i forbindelse med byens 100-årsjubileum i 2006.

Bua passer godt som turmål for kortere turer for store og små, selv på regnværsdager. Den ligger ca. 2,3 km fra parkering og selve bua ligger på en fredfull og stille plass. Stien er merket.

Stien starter ved naustene og du kan følge vannkanten nordover. Stien er god og velbrukt den første km til du forlater hovedstien og dreier nordvestover. Her ble det sommeren 2008 etablert ny sti fram til bua. Stien går gjennom skogen og dreier sørvest når du har krysset elva som renner inn i Sirkelbukta. Fortsett i samme retning over en høyde og gå ned til sletta som bua ligger på (turinarvik.no).

Bua er bygget av Statskog-ansatt Albert Fosli og er bygget i en kombinasjon av laft og vanlig bindingsverk. Bua ble åpnet i februar 2006, den eies og driftes av Statskog.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
3
Areal
12 m2
Avstand til vei (vinter)
1 km
Avstand til vei (sommer)
1 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Veibeskrivelse
Følg E6 nordover fra Narvik. Ved Trældal/Hærsletta svinger man av på E10 og følger den til man kommer til Sirkelvatnet. Parkering på venstre side av veien der det er på det smaleste mellom Sirkelvatnet og Nedre Jernvatnet.

Hytta ligger på nordsida av Sirkelvatnet, ca. 1,5 km fra E-10 over Bjørnfjell.