Hopp til hovedinnhold
Annet

Stormdalsgården

I 1852 ble det ryddet plass til gård på begge sider av Stormdalsåga. Det ble først satt opp hus på sørsiden av elva, før det i 1857 ble satt opp hus på nordsiden. Det er det gjenværende sommerhuset som i dag står her.

Det opprinnelige våningshuset ble revet og flyttet til Dunderlandsdalen. Gården har bare vært bebodd i 2 generasjoner og har stått tom siden 1905. I 2009 gjennomgikk Stormdalsgården en større restaurering.

Husværet består av to rom med 6 sengeplasser, gassbluss samt det mest nødvendige av køkkenutstyr. Fra vinduet kan en se utover innmarka som ender i Stormdalsåga som med jevne mellomrom demmes opp av skred ved Skarpnesen. I 1891 måtte beboerne på gården flykte opp i lia bak huset da vannstanden steg og sto midt opp på stuevinduet på huset.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
7
Areal
30 m2
Avstand til vei (vinter)
12 km
Avstand til vei (sommer)
12 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Parafin
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Gass
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Turen til Stormdalsgården starter på Storvoll ca 5 mil nord for Mo i Rana. Herfra er det merket sti til gården. Ved Stormdalsheia går du over elva på en hengebru og følger tydelig og merket sti opp lia i retning Bredek. I godt merket stikryss går stien opp på sørsiden langs Stormdalsåga. Det er tydelig og kloppet sti helt opp til gården.

OBS: Stormdalsåga stiger hurtigt ved nedbør og kan begrense fremkommeligheten i dalføre. Ta hensyn til dette i turplanleggingen.