©J-R.Samuelsen/naturibilder.com

Troms

Endeløs magi

Opplev fjellene som reiser seg stolt opp fra havet, stiger mer enn 1800 meter i været og lokker fram eventyrlysten hos folk fra hele verden. Her er endeløst vakre vidder og dype fjorder som skjærer gjennom landskapet. Men kanskje velger du å oppleve fossefallene i Reisa nasjonalpark eller andre skjulte perler i fylket som forener Norge, Sverige og Finland. Velkommen til Troms!

Kartutsnitt over Troms

Jakt og fiske

Spennende villmarksliv i Troms

Ute ved kysten kan høye fjell stupe bratt i havet, mens Indre Troms byr deg inn til et mer lettgått, åpent og viddepreget terreng og store sammenhengende naturområder.

Troms byr på variasjon, nasjonalparker, tilrettelagte turleder, attraktive områder for småviltjakt og sagnomsust fiske.

Les mer

Småvilt

Store områder i Troms innbyr til fantastiske muligheter for småviltjakt. Etter å ha jaktet her skjønner de fleste hvorfor rypejakta i Troms er så attraktiv. Først og fremst er det terreng for lirype, men spesielt i Nord-Troms finner du fjellrypeterreng. Altevann, Bardu og Dividalen er blant våre mest populære jaktområder.

Storvilt

Statskog har flere attraktive jaktområder for elg i Troms, blant annet i Kvænangsbotn, Rostadalen og Dividalen.

Fiske

Indre Troms er beryktet i hele landet for sitt gode fiske etter ørret og røye, sommer som vinter. Naturen og muligheten for å lande storfisk tiltrekker seg sportfiskere og eventyrlystne fra hele landet.

Hytter og åpne buer

Hytte midt i naturen

Troms har vakker natur og fantastiske muligheter for jakt og fiske. Men mange av områdene er nesten utilgjengelig, dersom du ikke har mulighet til å ha tak over hodet.

Statskog byr på rimelige utleiehytter i Troms som er spennende utgangspunkt for jakt, fiske og turer i skog og fjell. Alle kan leie våre hytter.

Les mer