Hopp til hovedinnhold
Annet

Stor-Rostahytta

Storrostahytta ligger i snaufjellet nær svenskegrensa, på austsida av utløpet fra Rostojavri i Øvre Dividal nasjonalpark i Målselv kommune.

Den opprinnelige bua her ble bygd og brukt i forbindelse med jakt og fiske i de omkringliggende områdene. På vannet store Rosta ble det i tidligere tider drevet et utstrakt næringsfiske fra både norsk og svensk side.

Dagens hytte ble bygget av Statskog-ansatt Albert Fosli og består av en åpen del og en tjeneste del som Statskog benytter i forbindelse med feltoppdrag i området.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
4
Areal
12 m2
Avstand til vei (vinter)
27 km
Avstand til vei (sommer)
21 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Solstrøm
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Gass
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Følg FV87 østover fra Skjold. Ved Tamok-bru tar man av på FV174 og følger den til veienden innafor lille Rostadvatn. Herfra er det 13 km inn til hytta sommerstid og 18 km vinterstid på grunn av at siste del av veien ikke brøytes.

Sommerstid er det bomavgift på siste del av veien (betaling med mobil).Følg FV87 østover fra Skjold. Ved Tamok-bru tar man av på FV174 og følger den til veienden innafor lille Rostadvatn. Herfra er det 21 km inn til hytta sommerstid og 26 km vinterstid på grunn av at siste del av veien ikke brøytes. Sommerstid er det bomavgift på siste del av veien (betaling med mobil).