Hopp til hovedinnhold
Annet

Ole Nergårdbua

Ole Nergårdbua er ei åpen bu i Øvre Dividal Nasjonalpark i Målselv. Bua ble bygget og brukt av Ole Nergård hovedsakelig i forbindelse med snarefangst av ryper. Den originale bua ble revet rundt 1990 og det ble bygd opp en kopi, som er den bua som står der i dag.

Ole Nergårdbua ligger fint til ved Divielva. Utenfor hytta er det en stor bålplass med benker rundt. Bua er åpen for alle og det er mulig å overnatte. Det er to sengeplasser.

Om du går videre forbi bua passerer du en gapahuk og en bålplass etter ca. 700 meter. Denne plassen kan også brukes av alle. Stien går videre mot Vuoma og Anjavatnet.

Underveis fra parkeringsplassen til Ole Nergårdbua går du gjennom gammel skog «trollskog». Om høsten er det fine forhold for bærplukking av både blåbær og tyttebær.

Følg stien ca. 100 meter fra parkeringsplassen til du kommer til et veiskille. Ta til høyre mot Ole Nergård og følg skiltingen mot Vuomahytta. Følg en fin oppgått sti i ca. 4 km.

Ole Nergårdbua eies og driftes av Statskog.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
2
Areal
10 m2
Avstand til vei (vinter)
12 km
Avstand til vei (sommer)
5 km
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Veibeskrivelse
Følg FV87 østover fra Øverbygd (Skjold). Ved Holt følger svinger man av på FV173 (etterhvert grusvei) og følger skilting mot Dividalen. Følg denne veien i 31 km. Ved Frihetsli kommer man til en bomvei som det koster 50 kr å passere (bare kontanter). Følg veien etter bommen i 6 km til veienden. Herfra er det 4 km å gå i gammel furuskog fram til bua. Vinterstid må man parkere like innafor bommen på Frihetsli slik at det blir 10 km til bua.