Hopp til hovedinnhold
Andre nyheter

Nådde ikke fram med investering i Moelven Industrier ASA

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo
Nyheten er over ett år gammel

Statskog la tidligere denne uken inn et bud på Viken Skog og AT Skog sine aksjer i Moelven. Samtidig foreslo Statskog at Moelven skulle gjennomføre en rettet emisjon mot foretaket. Samlet ville denne kombinasjonen av aksjekjøp og emisjon gitt Statskog en eierandel på 34 % i Moelven. Torsdag ble det klart at Statskog ikke fikk tilslutning til dette.

En forutsetning for gjennomføring var at alle større aksjonærer i Moelven støttet Statskogs forslag. Torsdag ble det klart at det ikke var mulig å få tilslutning fra alle aksjonærer.

- Vi ser Moelven Industrier ASA og utviklingen av dette selskapet som viktig for å sikre Statskogs skogverdier. Vi mener at Statskog som eier kunne ha bidratt med kompetanse og kapital for å utvikle selskapet videre, sier administrerende direktør Øistein Aagesen.

Styret i Statskog mener at kombinasjonen av aksjekjøp og emisjon industrielt ville ha vært et godt grep for å sikre soliditet og evne til investering, rasjonalisering og utvikling for Moelven i årene fremover. Forut for tilbudet gjorde Statskog en omfattende gjennomgang av selskapet, og Statskog oppfatter Moelven som et offensivt og veldrevet industrikonsern.

- Når vi nå må erkjenne at Statskog ikke nådde fram, registrerte vi likevel en uttrykt vilje fra Moelvens aksjonærer til å finne en god industriell løsning sammen med Statskog. Denne gangen var det dessverre ikke nok, sier Aagesen.