Hopp til hovedinnhold
Annet

Ljørkoia ved Kalvskinnsøra

Ljørkoia ble bygd siste del av 1800-tallet og sto oppe ved Svartåa. Dette var ei koie som ble satt opp i forbindelse med skogsdrift. På 1970-tallet ble ljørkoia fyttet ned til dagens plassering ved elva Ljøra. Den ble flyttet for å ta vare på historien knyttet til bruken av slike ljørkoier i skogbruket i gamle dager. Ei steinhelle av sandstein som lå utenfor koie ble også flyttet samtidig. I denne hella hadde noen hogd inn teksten ”Storknullarbas”. Ljørkoia ligger flott til ved elva Ljøra og brukes i dag mye av fiskere og kanopadlere.

Ljørdalen byr på flotte muligheter for friluftsliv. Flere steder finner du åpne koier som du er velkomne til å overnatte i en natt eller to og tilrettelagte rasteplasser. Smoldalskoia, Granbekkoia og Ljørkoia ved Kalvskinnsøra er tre koier som er verdt et besøk. Det er også mulig å leie koselige hytter med fin plassering i forhold til fiske, jakt og friluftsliv, for eksempel Ekornfossen og Drevdalskoia.

Spesifikasjoner

Pris
Fri bruk
Antall soveplasser
8
Areal
25 m2
Oppvarming
Ved
Belysning
Ingen
Toalett
Utedo
Kokemuligheter
Ved
Driftstatus
Tilgjengelig
Veibeskrivelse
Kjør riksveg 25 fra Nybergsund. Etter 31 km kommer man til Støa. Følg skilting mot Ljørdalen 7 km. Du får da ljørkoia på høyre hånd.