Hopp til hovedinnhold
Reinrosehei - Balvatn og Fuglvatn i Junkerdal nasjonalpark
Jim T. Kristensen
Hytter og friluftsliv

Storjordfjellkoia i Saltdal - Ypperlig turmål

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Du får en vakker tur gjennom Junkerdalen naturreservat med orkideer og spennende botanikk langs veien. Og det er alltid spennende å se hvem som har skrevet seg inn i boka siden sist, sier Trygve Johannes Næss (70) i Fauske og peker på Storjodfjellkoia som sin favoritt.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv.  Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Den tidligere fylkessekretæren i NJFF Nordland har besøkt alle Statskogs åpne buer i regionen, og opplever dem som ypperlige turmål.  Selv har han brukt buene som mål for dagsturer. Med Parkinson er aktiviteten hans etter hvert blitt noe redusert.

Storjordfjellkoia - åpen bu i Saltdal Jim T. Kristensen

Mer informasjon om Storjordfjellkoia får du her

- Turen til Stjorjordfjellkoia starter på Nasjonalparksenteret eller Skogvoktergården. Fremkommeligheten er god, fordi man følger en kjerrevei. Det tar rundt en time å gå dit, og da kommer du fram til ei godt vedlikeholdt tømmerhytte med vedovn og alltid nok ved tilgjengelig, sier Trygve Johannes Næss (bildet under)

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Trygve Næss privat