Hopp til hovedinnhold
Allmenningsbua - åpen bu i Harstad
Edmund S. Sareussen
Hytter og friluftsliv

Allmenningsbua i Harstad - Favorittbuas far

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Hytta ligger ved Langvatnet, som er et populært utfartssted for mange, forteller Edmund Sareus Sareussen (71) som har svært gode grunner til å peke på Allmenningsbua som sin absolutte favoritt.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Almenningbua - åpen bu i Harstad Arild Bondestad

I den grad det er mulig å hevde farskap til en av de åpne buene, så kan nemlig Sareussen gjøre det her. Kontoristen fra Harstad er friluftsmann på sin hals, og savnet et sted å ta inn i området. På slutten av 90-tallet sendte han og kameraten, Odd Lian, et brev til Statskog og foreslo hvor hytta kunne ligge. Bua ligger relativt bynært og det tar rundt en times tid å gå fra parkeringsplassen og inn.

Mer informasjon om Allmenningsbua finner du her

- Etter mye frem og tilbake stod hytta der i 2010! Vi bruker den mye og føler et visst eierskap siden vi er en kompisgjeng som deltar i dugnadsarbeid på hytta. Sammen med Statskogs folk holder vi hytta godt i hevd, sier Sareussen (bildet under)

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Edmund Sareussen privat