Hopp til hovedinnhold
Narvik - søndre delen av Storiten
Trond Baadstø
Hytter og friluftsliv

100-årsbua i Narvik - Unikt tilbud som betyr mye for folk

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Dette er et vanvittig bra turmål med lav terskel. Om det er sommer eller vinter er dette et ypperlig sted for både barn og voksne, forteller Sølvi Føre (64) om sin favorittbu.

100 Årsbua - åpen bu i Narvik Trond Baadstø

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

100-årsbua ble gitt til Narvik i gave fra Statskog i forbindelse med 100 års jubileum i 2006. For å komme til bua kjører Sølvi i 20 minutter og går 2,3 kilometer inn til bua. Dette er også blant turmålene både i ”Ti på topp” og ”Mandagsturene”.

Mer informasjon om 100-årsbua finner du her

Sølvi Føre er en ivrig turgåer og turleder for DNT/NOT (Narvik og Omegn Turistforening). En av høstens ”Mandagsturer” i regi av turistforeningen går til 100-årsbua.

- Det er rett og slett et unikt tilbud og betyr mye for vanlige folk. Bua besøkes av mange mødre og fedre med små barn, selv på regnværsdager. Jeg går ofte denne turen, for det er så vakkert der oppe og bua ligger på en fredfull og stille plass, sier Sølvi Føre (bildet under).

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier i Statskog"

Sølvi Føre privat