Hopp til hovedinnhold
Finnemarka - De pene tjerna
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Lunnaas-hytta i Finnemarka - Payback time!

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Jeg blir like glad hver gang jeg kommer gående gjennom skogen og får øye på Lunnaas-hytta. Den koia er blitt mitt andre hjem.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Loddet ble kastet da Erik Brenden (62) var 12 år gammel og besøkte bua for første gang alene. Før møtet med bua hadde han snakket mye med folk som hadde jobbet i skauen og brukt bua i forbindelse med arbeidet. Kjærligheten til Lunnaas-hytta har bare vokst.

Mer informasjon om Lunnas finner du her

Lunnaashytta - åpen bu i Finnemarka Erik Brenden

- Jeg er med i ”Venner av Lunnaas”, en gjeng som har involvert seg i restaureringsarbeidet. Det er payback time – på tide å gi noe tilbake til fellesskapet, sier Brenden som til daglig er økonomirådgiver i Bærum kommune.

Koia ligger i et vernet område med lite tilrettelegging og merka stier, men desto mer villmarksfølelse. Det kan være litt krevende å ta seg inn til hytta, ettersom den ligger et par kilometer fra nærmeste merka sti.

- ”Venner av Lunnaas” har en egen gruppe på facebook hvor du kan følge med på hva som skjer på hytta, forteller Brenden (bildet under)

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Erik Brenden privat