Hopp til hovedinnhold
Stormdalen  - Saltfjellet Svartisen Nasjonalpark
Magnus Beyer Brattli
Hytter og friluftsliv

Klubbfjelltjønnhytta - Sprek åttiåring i vakkert høgfjellsterreng

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo
Nyheten er over ett år gammel

- Det er så godt å smette innom hytta i dårlig vær! Den ligger så vakkert til i høgfjellsterrenget med litt fjellbjørk rundt, og du kan sitte og nyte utsikten over fjellet og tjønna i fred og ro.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Klubbfjelltjønna - åpen bu på Helgeland Svein Aarsnes

Steinar Brubakk er nok en over snittet sprek 80-åring, og fortsatt en aktiv turgåer. Han bor ved Fustvatnet, litt nord for Mosjøen, og har gått mye fra hytte til hytte. Han tar også sin tørn med å sørge for ved og gass i hytta. Hytta ligger inne i Herringsbotnenfjella. Fra bilvegen tar det rundt 1,5 timer langs en merka, tydelig sti.

Mer informasjon om Klubbtjønnhytta finner du her

- Jeg vokste opp litt avsides til. Leik i naturen var det vi holdt på med. Det har gjort at jeg er friluftsmann på min hals, og jeg har gått i dette området siden jeg var ungen. Det er en fjelltrimpost ved hytta. Det er også mange jegere og fiskere, og faktisk også barnefamilier som tar turen, forteller Brubakk (bildet under)

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Steinar Brubakk Svein Aarsnes