Hopp til hovedinnhold
Fjellsko og utsikt
Jim T. Kristensen
Hytter og friluftsliv

Verdalen i Virvassdalen - Flott turmål i ruskevær!

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Disse buene har en så fantastisk, koselig atmosfære. Jo mindre de er, dess bedre er det. Og primitivt skal det absolutt være!

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Verdalen er favorittplassen til Odd Guldvik (77), en spreking som også sørger for at det ligger ved i hytta når folk kommer dit. Bua ligger bare 150 meter fra veien, så det er ikke så krevende å komme seg dit.

Mer informasjon om Verdalen finner du her

- Det er ei tømra bu som er så koselig å våkne i. Jeg får en god følelse av ro og fred der. Jeg er mye på tur i landsdelen og jeg blir mer og mer glad i disse åpne buene og hyttene. Merkelig nok oppdaget jeg ikke Verdalen før for 10 år siden, og det er sikkert mange turglade som ikke vet av denne perlen. At bua er så nær veien gjør at det også er et flott turmål i ruskevær, forteller Guldvik.

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"