Hopp til hovedinnhold
Femundsmarka
Thomas Rasmus Juell Skaug
Hytter og friluftsliv

Fautbua - Fantastisk tilbud

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Jeg var 12-13 år da jeg var på min første tur der jeg overnattet i de åpne buene. De utgjør et fantastisk tilbud. Femundsmarka ligger åpen for framtidige generasjoner naturelskere.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Hallvard Neby (65) bor på Røros og har 30 års fartstid bak seg som lærer. Han har brukt bua utallige ganger, og finner en ro der som ikke er mulig å finne særlig mange andre steder. Han håper ungdommen får øynene opp for Femundsmarkas naturlige herligheter.

Mer informasjon om Fautbua finner du her

Fautbua - åpen bu i Femundsmarka Geir Wagnild

- Kanskje ikke alle skal starte med Fautbua, som kan oppleves nærmest som en ekspedisjon. Men hele Femundsmarka står klar for å gi opplevelser, og i ei bu kan du fyre opp og få tørket litt klær. Men – forlat bua som den var da du kom, for da er du med på å ta vare på dette fantastiske tilbudet fra Statskog, sier Neby (bildet under)

Alle de 19 åpne buene og koiene i Femundsmarka er presentert i et eget hefte (pdf) med nyttig informasjon og historie.

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Hallvard Neby og hunden Odd Geir Wagnild