Hopp til hovedinnhold
Skogvokterdagen på Skogvoktergården i Storjord - publikum
Jim Tovås Kristensen
Hytter og friluftsliv

Skogvoktergården samler Salten

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Den tradisjonsrike Skogvokterdagen går av stabelen lørdag. Utstillingsplasser er for lengst revet bort og underholdningen for lengst på plass. Dermed er alt klart for samling på historisk grunn.

- Skogvokterboligen er et viktig symbol i Salten og forteller om utviklingen av norsk skogbruk og skogvitenskap, det er en historie om bærekraft og masseproduksjon, om gjenreising av en landsdel, forteller en engasjert regionsjef for Statskog i Salten, Jan Nilsen.

Lørdag 30. juni arrangeres Skogvokterdagen på Storjord i Saltdal for 19. gang. Det blir mat, musikk, tryllekunster, konkurranser, utstillinger og mye mer.

- Skogvokterdagen har blitt en flott tradisjon hvor folk kommer reisende til Saltdal – og ikke minst at folk kommer hjem til Saltdal. Opp gjennom årene har over 35 000 mennesker deltatt på Skogvokterdagen, forteller Nilsen.

Skogvokterdagen på Storjord - Skogvoktergården Jim Tovås Kristensen

IL og UL Heimhug står sammen med Statskog bak arrangementet som preges av stor dugnadsinnsats.

Statskog har bevisst holdt anlegget i stand for å unngå forfall av bygg som har stor historisk verdi. Løpende oppgraderinger har dessuten gjort det mulig for folk å bruke bygget. Anlegget ligger midt i smørøyet med tre mil tilrettelagte turstier i området, spektakulær natur, lakseelv, fossefall, dyregraver og rik botanikk.

Skogvokterboligen ble fredet av Riksantikvaren i 2017.

Her ser du programmet for årets Skogvokterdag (pdf)

Ønsker du å abonnere på Statskogs nyhetsbrev?