Hopp til hovedinnhold
Gjevlekollbua i Lier
Nils Aal
Hytter og friluftsliv

Flott åpning av ny attraksjon

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

150 frammøtte strålte om kapp med sola da landets heftigste rastebu ble formelt åpnet.

Med representanter fra Landbruks- og matdepartementet, Drammens sportsfiskere, Finnemarkas venner, Øverskogen toradergruppe og en rekke friluftsinteresserte fra nærområdet ble åpningen av Statskogs nyeste åpne bu en kjempefin opplevelse.

Med Gjevlekollbua har Statskog skapt et spesielt utsiktspunkt 602 meter over havet. Bua er satt opp med sju tonn klimavennlig, massivt tre og glass i fronten som gjør det mulig å nyte utsikt som gir ro i sjelen hele veien til Holmenkollen på en godværsdag.

Statskog har skogsdrift i Finnemarka og legger samtidig til rette for jakt, fiske og friluftsliv for allmennheten. Rastebua er satt opp som ledd i oppdraget Statskog har fra Landbruks- og matdepartementet med å legge til rette for friluftslivet på statsgrunn.

Statskog har over 100 åpne buer og koier som kan benyttes gratis. I tillegg kommer rundt 80 hytter i norsk natur som kan leies for en rimelig penge.

Øverskogen toradergruppe underholdt både i forkant og undervegs, og Drammens sportsfiskere Fiskestell hadde fått oppdraget med å besørge drikke og bakst til de som tråkket seg fram til utsiktspunktet.

Gjevlekollbua i Lier NIls Aal