Hopp til hovedinnhold
Barnas Naturpark Rohkunborri nasjonalpark
Barnas Naturpark
Hytter og friluftsliv

Vil vekke naturgleden med ”Barnas naturpark”

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo
Nyheten er over ett år gammel

Troms fylkeskommune og Statskog SF gir til sammen nesten én million kroner til Bardu kommunes «Barnas naturpark». Dermed kan det settes fart på å virkeliggjøre prosjektet rettet mot barn ved innfallsporten til Rohkunborri nasjonalpark.

- «Barnas naturpark» gir oss et bra utgangspunkt for å få barn og unge til å bruke naturen mer aktivt. I forlengelsen kan vi håpe at de små sjefene også trekker med mor og far ut på tur, sier fylkesråd for helse, kultur og næring, Willy Ørnebakk (Ap).

Også Statskog tror på en ny og spennende innfallsport til natur og friluftsliv.

- Det er ingen selvfølge at dagens barn og unge får ta del i friluftslivet. Vi må gjøre det attraktivt og bygge kunnskap rundt det. Slik kan det bli en kilde til opplevelser som gir livslang naturlig glede, sier seniorkonsulent i Statskog, Tom-Rune Eliseussen.

«Barnas naturpark» vil gi et vidt spekter av aktiviteter og konkurranser, og skal drive kunnskapsformidling i skoler og barnehager.

- Samtidig skal det være et laboratorium for å undersøke hvilke naturparkopplevelser som gjør barna sultne på enda mer friluftsliv, sier en tilfreds prosjektansvarlig i Bardu kommune, Oddvar Bjørnsen.

At alt faller godt innenfor rammen av god folkehelse og reiselivssatsing, gjør finansieringen enda mer naturlig.

- Vi er stolt over å bidra til å få dette tilbudet opp, og er veldig spent på å se resultatet, sier Ørnebakk og Eliseussen.

  • «Barnas naturpark» har som hovedmål å skape interesse og engasjement for natur, miljø og friluftsliv hos barn og unge, og dermed få flere barn og unge ut i naturen.
  • Prosjektet er forankret i Bardu kommune med egen prosjektleder.
  • Troms fylkeskommune og Statskog SF bidrar med 900.000 kroner i finansiering av prosjektet.

Les mer om Statskogs tilrettelegging for friluftsliv