Hopp til hovedinnhold
Lelangsplassen i  Finnemarka
Tom Helgesen
Hytter og friluftsliv

Ledige hytter i vinterferien

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Her finner du hytter fra 400 kroner per natt og oppover. Mange har fortsatt ledig kapasitet. Skolenes vinterferie avvikles i perioden 15. februar til 7. mars, avhengig av hvor i landet man bor. Landets største grunneier Statskog har 74 hytter til kortidsutleie. Hyttene kan bestilles av alle, og mange er fortsatt ledige i vinterferien.

Her finner du hytter fra 400 kroner per natt og oppover. Mange har fortsatt ledig kapasitet.

Skolenes vinterferie avvikles i perioden 15. februar til 7. mars, avhengig av hvor i landet man bor. Landets største grunneier Statskog har 74 hytter til kortidsutleie. Hyttene kan bestilles av alle, og mange er fortsatt ledige i vinterferien.

– For den som bestemmer seg nå, er det ikke noe problem å finne seg rimelig hytte. Valgmulighetene er mange, sier friluftskoordinator Eva Kristine Grøndal i Statskog.

De fleste av Statskogs hytter har enkel standard. Opprinnelig var de jakt- og skogsarbeiderstuer, som i senere år har fått en overhaling.

– En del av hyttene våre er ledige hele vinterferieuka, andre deler av den, sier Grøndal.

– Jeg tror mange ikke er klar over at det er mange hytter til utleie i denne priskategorien. Gjennomsnittlig døgnleie på våre hytter er 550 kroner, sier Grøndal.

Do utendørs

Hytteluksus er det imidlertid lite av, og tilgjengeligheten kan være en utfordring en del steder. For hver hytte i basen er det opplyst hvor langt det er til nærmeste vei. Det står også om du må ha med sovepose og om det er strøm og innlagt vann.

’’Utedo’’ går igjen i de fleste hyttebeskrivelsene.

– Dette er hyttetur på gamlemåten. Og du slipper å dele hytta med fremmede, sier Eva Kristine Grøndal i Statskog.

Noen er likevel helt i andre enden av komfortskalaen.

Ved Ellingsvatnet i Melhus i Sør-Trøndelag eier Statskog en nyoppusset skogstue med to etasjer, med nytt kjøkken og dusj. Døgnleien er 2000 kroner, men så er det da også plass til 20 personer.

Et annet eksempel er Lelangsplassen i Finnemarka rett nord for Drammen, utstyrt med solcellepanel, komfyr og kjøleskap. Et tredje er den totalrenoverte Sandtjennhytta i Nissedal i Telemark, med bilvei helt fram både sommer og vinter, med dusj, komfyr og ni sengeplasser.

Se en oversikt over Statskogs utleiehytter her