Hopp til hovedinnhold
Litlverivassfossen i Rago
Kjell Fredriksen/fotonordfra.no
Hytter og friluftsliv

Storskogvasshytta - Magiske omgivelser

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Stien inn til Storskogvasshytta er merket rødt, noe som betyr at det er litt krevende terreng. Men omgivelsene er magiske, forteller Steinar Strand (62) fra Straumen i Sørfold om sin favorittbu.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Storskogvasshytta ligger om lag åtte kilometer fra parkeringsplassen på Lakshol og ligger fint til for en rast for de som tar ”Ragorunden” – en rundtur på hele 23 km. Her er det snakk om dagstur. Rago-mila er nemlig mer krevende enn andre mil, så det gjelder å beregne god tid.

Mer informasjon om Storskogvasshytta finner du her

Storskogvasshytta - åpen hytte i Rago nasjonalpark Tore Veisetaune

Steinar Strand jobber som folkehelskekoordinator, er lidenskapelig friluftsinteressert og hyppig gjest i Rago nasjonalpark. Han mener Storskogvasshytta skaper framtidige friluftsentusiaster gjennom at skoleklasser i Sørfold jevnlig kommer på høstbesøk.

- Beliggenheten gjør også at det kommer utenlandske besøkende i forbindelse med turer til og fra Padjelante nasjonalpark i Sverige, forteller Strand (bildet under)

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Steinar Strand og hunden Zico privat