Hopp til hovedinnhold
Ljørbua ved Galtstrømmen i fugleperspektiv
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Galtstrømmen i Engerdal - Sjelefred i vannkanten

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Jeg velger meg Galtstrømmen, en fluefiskers drøm. En sommerkveld i Galtstrømmen burde alle fluefiskere få med seg. Dette er ei ljørkoie av den gamle sorten, med benker rundt et åpent ildsted der du kan fyre opp etter en god fiskeøkt. Koia er felles rikdom og en klar favoritt for meg.

Hyllesten kommer fra Espen Farstad, bosatt i Asker og til daglig informasjonssjef i Norges Jeger- og Fiskerforbund. Han er en ivrig friluftsmann, fluefisker og jeger. Han har særlig sansen for de langstrakte skoger, slik du finner det i Engerdal, men han har aldri en sommer uten en fjelltur etter røye og ørret.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Galtstrømmen - åpen bu i Engerdal Torkel Skoglund

I gamle dager var det fløting i elva, og fremdeles kan du kjenne på det livet i den åpne Statskogbua som ligger vakkert plassert der strømmen bukter seg ut i Galtsjøen.

Mer informasjon om ljørkoia Galtstrømmen finner du her

- Statskogkoia er åpen for alle, men kun for korte overnattinger. Ingen kan legge beslag på plassen over lengre tid. Slik sikrer vi at alle får ta del i et gratis tilbud om sjelefred i vannkanten, konkluderer Farstad (bildet under).

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Espen Farstad privat