Hopp til hovedinnhold
Furu - nær Hukkelvatna og Singsås
Geir Wagnild
Hytter og friluftsliv

Holsjøkoia i Meldal - Fisk større enn stekepanna

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

- Holsjøkoia har vært min favoritt gjennom snart 20 år. Den gir kjærkomment ly i ruskevær og en perfekt solvegg på godværsdager.

Det forteller Kjell Noralf Losen (56) som bor på Kvål i Melhus. Han fyrer gjerne opp hvis været er slik at nistepakka nytes best innomhus. Det kan også være kjekt med en lunk i ovnen for de som kommer etterpå. Fra koia kan du blant annet se Snota i Trollheimen. Går du opp dit via Skotterødkjølen kan du se både Sylan og Trollheimen fra samme punktet.

Vedlikehold og drift av drøyt 100 åpne buer i hele landet er en del av det Statskog gjør for å tilrettelegge for friluftsliv. Tar du til takke med brisk, utedo og vann fra bekken, så har Statskog temmelig unike steder å by på. Noen har ei bu som mål for en dagstur, mens andre legger seg til for ei natt før de går videre.

Mer informasjon om Holsjøkoia finner du her

Holsjøkoia - åpen bu i Meldal Knut Røst

Holsjøkoia - Orkland. Trivelig, lita koie (570 moh.) som ligger ved foten av Iglefjellet (1218 moh.) Ta med fiskestanga!

- Det er spesielt flott å gå til fots fra Svarthåmmårn i Seterdalen, forbi Skåra og opp langs elva Trevja i vårløsningen. Når en kommer opp på den tiden så opplever en gjerne at lomen har kommet tilbake og slått seg ned i den lille myrfloen 30 meter fra tjønna for å føre slekten videre. Kanskje hører du tranene som holder til lengre ned på myra eller kanskje en orrhane som spiller hvis en er ut i rett tid. Når det gjelder fiske kan jeg røpe at det er mulighet for fisk som blir for store til stekepanna i områdene lenger inn, forteller Losen (bildet under)

Her kan du bestille håndboka "Åpne buer og koier hos Statskog"

Kjell Noralv Losen privat