Hopp til hovedinnhold
Valsjøhytta - utleiehytte i Rendalen
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Statskog byr på billig påskeidyll

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Nordmenn som ønsker seg god, gammeldags påskeferie kan nå gjøre et skikkelig kupp. Statskog har ledige hytter mange steder i landet.

– Vi har fortsatt påskehytter å by på. Alle kan benytte seg av denne muligheten, sier Eva Kristin Grøndal, friluftskoordinator i Statskog.

Selskapet er landets største grunneier og driver virksomhet innen eiendom, skog, energi og friluftsliv. Blant annet har Statskog 74 hytter til korttidsutleie. Rundt 50 av dem er egnet for helårsbruk.

– I fjor hadde vi til sammen drøyt 5600 utleiedøgn på hyttene. Men utleien kunne vært minst det dobbelte. Det er nok mange som fortsatt ikke er klar over dette tilbudet, så vi venter vekst i årene fremover, sier Grøndal.

Særlig tror hun kombinasjonen lav pris og unik villmarksopplevelse har muligheten til å slå an blant mange flere nordmenn.

– I påsken har vi fortsatt mange ledige døgn på over halvparten av hyttene. Gjennomsnittsprisen ligger på 550 kroner per døgn, men vi har tilbud helt ned til 400 kroner.


Enkel standard

Hytteluksus er det imidlertid lite av, og tilgjengeligheten kan være en utfordring en del steder.

– Mange av hyttene er utstyrt slik det var vanlig for noen tiår siden, med vedovn til oppvarming, propankjøkken, vannbæring og utedo. Det er heller ikke nødvendigvis brøytet vei til tunet. I en del tilfeller må man tilbakelegge en god skitur for å komme fram.

Men noen av hyttene er også betydelig oppgradert de seneste årene.

– Den dyreste vi har for utleie nå ligger ved Ellingsvatnet i Sør-Trøndelag og har plass til 20 personer. Der er det pusset opp, med nytt kjøkken og dusj. Døgnleien er 2000 kroner, men hvis man fyller opp hytta blir det jo en ganske beskjeden døgnpris på hver, sier Eva Kristin Grøndal.

Hyttene er lagt ut på Statskogs egne hjemmesider og hos Inatur.no, som er en markedsplass for jakt, fiske og hytter.


Kan gjøre kupp

– Interessen for å kikke nærmere på hyttetilbudene tar seg merkbart opp før høysesonger som påskeferien. Da kan vi ha 8000-9000 klikk på de mest populære hyttene. Men det er mange som kikker rundt uten å bestille. Mulighetene for å gjøre et påskekupp er fortsatt tilstede, sier Torbjørn Madsen, markedssjef i Inatur.

Selskapet har en bookingløsning for Statskog-hyttene og ser klare mønstre i hvem som bruker den.

– Om høsten er det jo mest jegere, men ellers i året er det mye lokale folk som kjenner området og
hyttenes beliggenhet. Vi ser også en god del gjengangere, så det er tydelig at mange har fått smaken på denne ferieformen.

Andelen kvinnelige bestillere ligger nå på 35 til 40 prosent.

– Det er tydelig at mange jenter har fått øynene opp for enkelt hytteliv, sier Eva Kristin Grøndal.

Les mer om Statskogs hyttetilbud