Hopp til hovedinnhold
Lelangsplassen i Finnemarka - utleiehytte med flott uteområde
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Sportsfiskere renoverer Statskoghytte

Statskog fugl
Statskogredaksjonen

Statskog har et veldig godt samarbeid med Fiskestell i Drammens Sportsfiskere. Nå har gjengen også hjulpet Statskog i renoveringen av Lelangsplassen, en utleiehytte ved vannet Lelangen i Finnemarka.

Lelangsplassen i Finnemarka - renovering av Fiskestell mai 2024 Robert Sørlie

Det måles opp til nytt panel

Dugnadsglede i solsteiken

Det mer enn 100 år gamle panelet var klart for utskifting, og Fiskestell stilte som alltid opp med stor entusiasme. I løpet av to hektiske uker i mai, arbeidet dugnadsgjengen i solsteiken. De har byttet og malt alt panel på hytta, uthuset har fått to strøk maling, trær er felt for å slippe inn mer lys, og en ekstra utgangsdør er satt inn.

- Flere av oss bodde på hytta i hele renoveringsperioden, og i år feiret vi til og med 17. mai her, forteller Robert Sørli, byggeleder for prosjektet. - Rundt 400 timer har gått med, og 15–20 pensjonister og andre frivillige til sammen har bidratt. Det er en hyggelig og sosial måte å samle inn penger til Sportsfiskeklubben på, smiler Robert.

Lelangsplassen i Finnemarka - renovering av Fiskestell mai 2024 Robert Sørli

Dugnad er sosialt og gutta trives i lag

Kvalitetsarbeid av erfarne snekkere

Blant dugnadsgjengen er det flere erfarne snekkere, og resultatet har blitt imponerende. Lelangsplassen fremstår nå som ny. Det er verdt å nevne at for ett år siden, gjorde Fiskestell også en innsats og malte hytta innvendig.

- Statskog er heldige som har disse karene på laget. Fiskestell er en uvurderlig samarbeidspartner for Statskog i Finnemarka. Enten det gjelder hytter, friluftsliv eller fiskeforvaltning, kan vi alltid regne med dem, sier Torkel Skoglund, som har ansvar for flere av Statskogs hytter i Sør-Norge. - Byggleder Robert Sørli tok to uker fri for å jobbe på hytta. Dette fortjener virkelig en honnør. - Aldri et nei, alltid en løsning, legger han til.

Lelangplassen i Finnemarka - renovering av Fiskestell mai 2024 Robert Sørli

Panelet males

Lelangsplassen - utleiehytte i Finnemarka - inne i hytta Torkel Skoglund

Lelangsplassen er oppdatert og fin innvendig også

Historien kommer til syne

Restaureringen avdekket også spennende historie. Det viser seg at stokkene i hytta trolig er mellom 300 og 400 år gamle, noe som vitner om kvaliteten og håndverket som ligger bak konstruksjonen av hytta. Det er mye historie i disse veggene. - Nå er hytta nymalt og flott. Fra hytta ser du vannet Lelangen, omgitt av storvokst bjørkeskog med beitende sauer og grønt gress. En ren idyll. Det føles godt å kunne ta vare på slike steder, forteller Skoglund. - Nå kan gjestene bare komme.

Lelangsplassen i Finnemarka - renovering av Fiskestell mai 2024 Robert Sørli

Restaurert bunnstokk etter innsektangrep