Hopp til hovedinnhold
Kvinne Clasico 2022 Kleiva
Tor Ivar Viken/Namdalsavisa
Hytter og friluftsliv

Ny rekord for Gran Fondo Strade Statskog

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Kort oppsummert: Rekordhøy påmelding, strålende sol og smilende syklister fra hele landet.

- Noen suser opp bakken midtveis i rittet så melkesyra skvetter, mens andre går av sykkelen og slår av en prat opp bakken. I dette rittet er det plass til alle, sier kommunikasjonssjef Trond Gunnar Skillingstad i Statskog.

Pila peker oppover

I 2017 startet Statskog sykkelrittet sammen med Namdalsavisa for å synliggjøre grus- og skogsbilveier som flotte veier inn til friluftsliv, ikke minst med sykkel.

Mens nesten alle ritt i Norge sliter med sviktende deltakelse og arrangører som ikke har nok folk, peker pila stadig oppover for Gran Fondo Strade Statskog. Lørdag 3. september var ikke noe unntak.

- Det blir stadig med flere, de kommer fra hele landet og det er en salig blanding av superspreke syklister og mer turmotiverte mosjonister, sier Skillingstad.

Strøkent fra sykkelklubben

Han tror det er den totale opplevelsen som skaper de gode resultatene.

- Trygg og i stor grad bilfri og spektakulær trase frister mange. Dessuten har Namdal sykkelklubb imponerende stålkontroll på alle ledd av arrangementet. De legger mye stolthet i å levere et profesjonelt opplegg, sier Skillingstad.

På rittets facebookside kan du se bilder av rytterne i den beryktede bakken Kleiva.

Her er kobling til rittets egne nettsider

Piccolo Fondo2022 16305 Øyvind Rånes/Namdalsavisa

Piccolo Fondo

Mens deltakerne syklet fra Steinkjer til Namsos nå på lørdag, var framtidas syklister i fokus i målområdet. I samarbeid med Sparebank1 SMN ble det arrangert gratis barneritt. Alle deltakerne fikk spesialdesignet t-skjorte, gullmedalje og hovedrittets drikkeflaske.

- Her skapes store øyeblikk for de små. Dette skaper minner som mange tar med seg hele livet, sier banksjef i Namsos, Ole Anders Olsen.

Avlegger i Blåtind

I 2022 fikk Gran Fondo Strade Statskog en avlegger i Troms. Den kan du lese mer om her og se video fra majestetiske omgivelser da rittet gikk gjennom forsvarets skytefelt 25. juni i år.

- Det rittet ble faktisk fulltegnet fra start, så vi har store forhåpninger til fortsettelsen, sier Skillingstad.