Hopp til hovedinnhold
Strade Statskog Blåtind - Kim i skytefeltet
Trond Gunnar Skillingstad
Andre nyheter

Sykkelsuksess i strålende sol

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Til og med værgudene var på arrangørenes side da et fulltegnet Gran Fondo Strade Statskog Blåtind gikk av stabelen.

Klassikeren i Trøndelag har dermed fått sin første avlegger, i majestetiske omgivelser i Troms. Deler av traseen går nedover Dividalen, samt gjennom forsvarets skytefelt i Mauken og Blåtind.

- Flotte tilbakemeldinger fra rytterne tilsier at vi har truffet en nerve, sier rittleder og primus motor David Andersen i BOIF sykkelklubb.

Tungt, tøft og tiltalende

Regionsjef i Troms, Knut Fredheim, tok i mot rytterne da de ankom Bardufoss etter 16 mil på blandevei. Han ble overrasket over hvor entydig positive tilbakemeldinger som kom fra småslitne syklister.

- Masse lovord om en tung, tøff og særdeles tiltalende trase som i høyeste grad fristet til gjentakelse. Det er gøy å få vise fram det vi har å by på i Troms til ryttere fra fjern og nær, sier Fredheim.

Fulltegnet førsteritt

Arrangørene stanset påmeldingene da antallet deltakere kom opp i 75. Da var testgruppen stor nok.

- De som ble for sene til å melde seg på, får nye muligheter neste år. Nå skal vi ta i mot tilbakemeldinger fra rytterne og utvikle opplegget, men alt tyder på at dette var starten på et nytt ritt som vi faktisk tror har både nasjonalt og internasjonalt potensial, sier kommunikasjonssjef hos ritteier Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Gir deg naturen

Statskog startet Gran Fondo Strade Statskog i Trøndelag sammen med Namdalsavisa. Målet var å vise fram fellesskapets natur og dessuten hvordan skogsbil- og grusveier kan være tilgjengelige innfallsporter til friluftsliv.

- Om det er fotturer, sykling, kajakktur eller stolpejakt, så handler det om friluftsliv. Og gjennom sykkelrittene får vi synliggjort den naturen som vi er stolte av å forvalte på vegne av oss alle, sier Skillingstad.