Hopp til hovedinnhold
Kornelius i solnedgang - justert bilde
Torkel Skoglund
Hytter og friluftsliv

Nå kan lag og foreninger søke om støtte til friluftstiltak

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Statskog deler årlig ut en million kroner til små og store friluftslivstiltak landet rundt. Vi har åpnet søknadsvinduet for andre gang i år, og det står åpent ut august.

I årets første tildelingsrunde fikk 107 lag, foreninger og organisasjoner landet rundt pengestøtte fra Statskog til ulike friluftslivsprosjekt. Les gjerne mer om det her.

Vi ønsker oss søknader som kan bidra til mer friluftsliv, folkehelse og bruk av norsk natur. Mange lag og foreninger ønsker støtte til klopplegging, bålpanner, gapahuker, frisbeegolf, fiskeutstyr, stirydding og skilting. Men vi har også støttet innkjøp av flytevester, bidrag til sommerfestival og jentejakt.

- Vi er åpne for både tradisjonelle og utradisjonelle tiltak for friluftslivet. Søknadsprosessen er ubyråkratisk og enkel, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad.

Søknad sendes inn via Statskogs nettsider og avklaring foreligger i løpet av høsten.

Statskogmillionen tildeler støtte på fem eller ti tusen kroner. Ordningen er dermed spesielt tilpasset mange av de mindre prosjektene som frivilligheten jobber med. Noen tusen kroner gir ofte store resultater i kombinasjon med dugnadsånd.

Mer om søknader og hundrevis av tidligere tildelinger er tilgjengelig her: www.statskog.no/statskogmillionen

Ønsker du å abonnere på nyheter fra Statskog? Registrere deg her