Hopp til hovedinnhold
Dajahytta - en ny utleiehytte i Sulitjelma
Fredrik Berg
Hytter og friluftsliv

Ny hytte midt i alpinbakken i Sulitjelma

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Nå har vi lansert ei ny hytteperle - Dajahytta. Hytta ligger bokstavelig talt midt i alpinbakken ved Sulitjelma Fjellandsby ca. 10 mil fra Bodø. Dette er et unikt tilbud med topp beliggenhet både for skientusiaster og naturelskere.

Statskog, som allerede forvalter over 120 utleiehytter og rundt 130 åpne buer, tar nå et spennende skritt ved å supplere Dajahytta til sitt sortiment.

- Etter flere tilbakemeldinger de siste årene om at det savnes et utleietilbud fra Statskog i Sulitjelma, besluttet vi i 2023 å kjøpe ei hytte til formålet. Vi har sett at alle ikke har anledning til- eller ønske å bygge egen hytte. Derfor var det på tide å komme med et alternativt tilbud i dette populære området, sier eiendomskonsulent for Statskog i Nordland, Stine Bottenvann.

Etter noe oppussing i vinter, inkludert oppgradering av kjøkken og møbler, stod hytta klar til å ønske gjester velkommen, akkurat i tide til årets vinterferie i Nordland.

Fra slalombakken i Sulitjelma Fjellandsby Sulitjelma Fjellandsby

Fra slalombakken i Sulitjelma Fjellandsby

Fantastiske muligheter for enkelt friluftsliv

Ikke bare er hytta ideell for skigjester med sin ski-in og ski-out tilgang til alpinbakken, men den er et ypperlig utgangspunkt for å nyte enkelt friluftsliv. For friluftsentusiasten finner besøkende kjente og mindre kjente toppturmål, som Vardetoppen, Stortoppen og Tjalmmebielle. Dette er norsk natur på sitt beste. Enten det er vinter eller sommer, vil gjester finne en rekke aktiviteter å utforske, både langrennsløyper, jaktområder og fiskevann.

Sjekk ut en av Statskogs fiskeperler; ørretparadiset Stor-Rosnivatnet.

De som ønsker å utforske Dajahyttas omgivelser, oppfordres til å besøke den nasjonale turportalen UT.no (lenke), hvor man kan finne informasjon om turer i norsk natur, inkludert Statskogs utleiehytter og åpne buer.

Hytta kan leies på inatur.no

Ønsker du å abonnere på nyheter fra Statskog? Registrere deg her.

Fiske i Stor Rosni vatnet Jan Erik Hansen/tursiden.net

Blikkstille på Stor-Rosnavatnet