Hopp til hovedinnhold
Strade Statskog Blåtind - Kim i skytefeltet
Trond Gunnar Skillingstad
Hytter og friluftsliv

Gira på sykkeleventyr?

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

I juni starter det første av tre populære norske sykkeleventyr med Strade Statskog. Nå kan du sikre deg plass.

Strade Statskog Blåtind 22. juni byr i år på en ekstra distanse. I tillegg til distansene 16 og 10 mil er det i år kommet til en utgave på 6 mil. Det er fortsatt en betydelig utfordring, men gjennomførbar for de fleste. Det blir også uformell samling i fjellandsbyen etter målgang.

Blåtind byr på det eksepsjonelle. Grusandelene er svært høy, trafikk nærmest fraværende i alle deler av løypa, du sykler gjennom Skjold leir og får tilgang til magiske fjellområder. Og målgangen...

Her kan du se løypebeskrivelser til Strade Statskog Blåtind.

Selve klassikeren

Strade Statskog Classico kommer rett over sommeren, nærmere bestemt 24. august. Dette er blitt en klassiker og er år etter år et av landets mest populære grusritt.

Det er ikke så rart, for denne løypa har alt. Starten går i Steinkjer sentrum, midtpartiet i naturskjønne Bangdalen og sluttpartiet makeløst langs skinnegangen helt nede ved Namsens bredder og målgang i Namsos sentrum.

Asfalt, grus, bruer, skinnegang, treverk, brustein. Tre bakker, med den beryktede Kleiva til slutt. Og landets beste pizza og hyggelig stemning etter målgang.

Her kan du se løypebeskrivelser til Strade Statskog Classico

Strade Statskog North East Gravel

Vi har også et annerledes eventyr i Strade Statskog. North East Gravel er nemlig ikke et sykkelritt, men en noe tilrettelagt tur du kan ta i perioden 9. – 14. august. Allerede første år ga det internasjonal gjenklang med eventyrstil og fravær av stress. Har kan du nyte fantastiske områder i ditt eget tempo.

Noen sykler de rundt 30 milene raskt, andre bruker hele perioden. Denne typen sykkelarrangement er blant de raskest voksende i Europa, og alt tyder på at interessen også er sterkt voksende i Norge.

Her finner du mer om North East Gravel