Hopp til hovedinnhold
Strade Statskog Blåtind - Kim i skytefeltet
Trond Gunnar Skillingstad
Hytter og friluftsliv

Må avlyse Blåtind-rittet i Troms

Statskog fugl
Statskogredaksjonen

Strade Statskog Blåtind var i godt driv i retning fulltegning også i år. Nå må rittet avlyses, fordi det ikke er mulig å bruke traseen gjennom Forsvarets skytefelt.

Krig i Europa har ført til økt øvingsaktivitet hos Forsvaret. Dette kommer nå i konflikt med sykkelrittets bruk av traseen senere i juni.

- Vi har selvfølgelig full forståelse for Forsvarets beslutning og tar den til etterretning. Samtidig må vi beklage overfor alle deltakerne som siktet seg inn mot gruseventyret i nord, sier kommunikasjonssjef i Statskog, Trond Gunnar Skillingstad. .

Unik løype

Statskog står bak konseptet "Strade Statskog", med sykkelarrangement i Nord-Østerdal, Trøndelag og Troms. Strade Statskog Blåtind i Troms er spesielt unikt fordi det har gått gjennom Skjold leir og forsvarets skytefelt med smellvakker natur.

Starter dialog om 2025

- Det ble fulltegnet i fjor og det var ventet å bli fulltegnet også i år. Nå omstiller vi oss og ser inn mot et flott arrangement neste år. Vi starter tidlig dialogen med Forsvaret om hvordan vi kan sikre gjennomføring i 2025, sier Skillingstad.

- Kjedelig dag

Informasjon til de påmeldte er på vei ut og prosessen prosessen med refusjon starter så snart det er mulig. Samtidig kanselleres avtaler knyttet til rittet, slik som transport, bevertning, dugnadspersonell og andre involverte.

- Dette er en kjedelig dag for ildsjelene som står på for rittet og alle de som hadde gledet seg til å sykle og slite gjennom løypa. Men bakteppet med krig i Europa og øvingsbehov har vi full forståelse for, sier Skillingstad.

Friluftsliv og natur

Strade Statskog er en del av statsforetakets satsing på å tilgjengeliggjøre og inspirere til ulike typer friluftsopplevelser. Samtidig løfter sykkelarrangementene fram vakker natur som eies av fellesskapet.

Her kan du lese mer om Strade Statskog.