Hopp til hovedinnhold
Bloddråpesvermer blir fanget
Kjartan Trana
Jakt og fiske

Løfterik er tonen av et fiskevak

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Erik Bye setter tonen når Jakt- og fiskepodden forsøker å løse fiskevakenes mysterium.

Ukens episode er tilegnet et av de vakreste og mest forventningsfulle fenomenene som finnes, nemlig fiskevak. Kjært barn har mange navn, blant annet sprutvak, plaskevak, slurpevak, rullevak, bulevak og head and tail, for å nevne noen.

Forstå vaket

Men kan det fortelle hva fisken spiser, hvor stor den er og hvilken type det er bare ved å se og høre på vaket?

Det korte svaret er ja.

Det lange svaret får du i denne episoden.

Med oss har vi høyskolelektor i fluefiske og vakekspert Tore Rydgren som suser Norge rundt med sin Landrover på søken etter fiskeopplevelser når han ikke underviser eller er på jakt.

Tore Rydgren passfoto Tore Rydgren

Landets eneste høyskolelærer i fluefiske, Tore Rydgren, har vært med oss flere ganger.

Helt gratis

Statskog SF gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Målet er å gi kunnskap og inspirasjon til bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv, og bidra til å opprettholde gode norske jakt- og fisketradisjoner.

Episodetemaene spenner fra tradisjonelle jakt- og fiskeformer som fiske etter laks, ørret og abbor og jakt på elg, rådyr og hønsefugl til mer spesialiserte episoder om vindusfiske, den norske flueboksen eller termiske sikter.

Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Jakt- og fiskepodden er gratis.

Trio blid

Podcastens faste trio utgjøres av kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).