Hopp til hovedinnhold
Rype010_Trana
Kjartan Trana
Jakt og fiske

Gammelstegg, rådyr villreinbukk og tusenbrødrevann

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad
Nyheten er over ett år gammel

Rådyr jakt på villreinbukk, overbefolkede fiskevann og alder på rype og skogsfugl er blant hovedingrediensene i ukens servering fra Jakt- og fiskepodden.

Du har flust av muligheter for gratis eller svært så rimelig jakt og fiske i eventyrlandet Norge. Men har du lyst, kan du smelle til med eksklusiv jakt og fiske til nesten utrolige summer. I ukens episode får du vite mye om hva det koster for ulike typer jakt og fiske i eventyrlandet Norge.

Hvor gamle blir rype og skogsfugl?

Men lytterspørsmål bringer oss også i helt andre retninger. Hvor gamle blir rype og skogsfugl, og kan det være lurt å ta ut eldre individer i stedet for yngre? Og selv om det å få fisk som regel er en stor glede, kan vann som er overbefolket med småfisk også være til besvær. Finnes det måter å kultivere slike vann på? Finnes det måter man absolutt ikke skal satse på?

Podtrio

Den som kaster lytterspørsmål i retning rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og kunstnersjel Espen Farstad (NJFF) er podsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog)

Helt gratis

Statskog SF gir ut podcasten i nært samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF). Målet er å gi kunnskap og inspirasjon til bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv, og bidra til å opprettholde gode norske jakt- og fisketradisjoner.

Episodetemaene spenner fra tradisjonelle jakt- og fiskeformer som fiske etter laks, ørret og abbor og jakt på elg, rådyr og hønsefugl til mer spesialiserte episoder om vindusfiske, den norske flueboksen eller termiske sikter.

Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Jakt- og fiskepodden er gratis.