Hopp til hovedinnhold
Jakt Lurudalen Snaasa Geir Wagnild
Geir Wagnild
Jakt og fiske

Gratis jakt

Apt Only 181213 130601
Nyheten er over ett år gammel

Landets største tilbydere av jakt, Statskog og fjellstyrene i Norge, setter i gang sjarmoffensiv mot ferske jegere og gir bort gratis jaktkort til førstegangsjegere.

Tilbudet om et gratis jaktkort går til de som har tatt jegerprøven i år og kommer etter initiativ fra Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

– Håpet er at flest mulig skal få en enkel inngang til å prøve småviltjakt, og få gode opplevelser denne høsten. En høst som ser svært lovende ut for blant annet rypejegere, sier informasjonssjef i NJFF Espen Farstad.

Tilbudet er å finne på jakt- og fiskeportalen inatur.no.

– Via våre nettsider kan jegerne finne områdene de ønsker å jakte i, og hente ut et gratis jaktkort. Det eneste som kreves er at jegeravgiften er betalt, sier Torbjørn Kvien Madsen i Inatur.

Halvparten av de som tar jegerprøven kommer seg aldri ut på jakt.

-Vi håper at gratis jakt kan lokke en større andel ut på jakt i år, sier fagsjef for jakt og fiske i Statskog, Jo Inge Breisjøberget

Mulighet for jakt i mange av landets flotte høyfjellsområder. Sammen tilbyr Statskog og fjellstyrene jakt i store deler av både Sør- og Nord-Norge.

– Resultatene fra årets taksering hos fjellstyrene viser en økning i både produksjon og tetthet av ryper. Alt tyder på at det blir et godt år for rypejakt, spesielt i Sør-Norge, sier rådgiver for jakt og fiske i Fjellstyresambandet, Torgeir Lande.

Ferske jegere kan også bli med fjellstyrene og Statskog på opplæringsjakt. Dessuten har jeger- og fiskerforeninger et bredt tilbud til ferske jegere denne høsten.

- Det arrangeres over 300 introjaktturer der uerfarne jegere kan lære nye jaktformer, med instruktører ved sin side, sier Espen Farstad i NJFF. Sjekk tilbudene på:njff.no/introjakt.

For de som ønsker å tilbringe flere dager i fjellet mens de jakter finnes det også hytter tilgjengelig.

– Fjellstyrene og Statskog har mange enkle jakt- og fiskehytter, for alle som ønsker tak over hodet etter lange dager i fjellheimen, sier Madsen i Inatur.

For mer informasjon om jakt- og fiskekort og utleiehytter, sjekk inatur.no.

Kontaktpersoner:

Torbjørn Kvien Madsen, kommunikasjonsansvarlig, Inatur, tlf. 928 47 727

Torgeir Lande, rådgiver jakt, fiske og friluftsliv, Norges Fjellstyresamband, tlf. 415 26 722

Jo Inge Breisjøberget, fagsjef jakt og fiske, Statskog, tlf. 907 52 114

Espen Farstad, informasjonssjef, NJFF, tlf. 907 22 429