Hopp til hovedinnhold
Jakthytta - åremålshytte i Meråker
Morten Moen
Hytter og friluftsliv

Muligheter for hyttedrøm hele året i fantastiske Meråker

Abf 181213 130422
Anne Berit Flo

Kanskje det blir vinterferie i egen åremålshytte? Etter kjøpet av AS Meraker Brug i 2022 har vi nå mulighet for å tilby friluftsentusiaster sjansen til hytteliv i dette fantastiske fjellområdet hele året.

- Vi legger ut Kjerringåsen, Jakthytta og Litjvasshytta på åremål i Meråker på statskog.no, sier Marit Lello i Statskog Midt-Norge. Statskog er spent på responsen, siden det er flere år siden sist det var ledige hytter på langtidskontrakt i Trøndelag.

Flott turterreng hele året

De tre hyttene ligger i Fossvatna-området; et fantastisk turomåde sommer som vinter. Det er lettgått turterreng og flotte fjellskiforhold i umiddelbar nærhet. Tenker du topptur eller randonee, er det en liten kjøretur til Mannlibekken, turutgangspunktet til Mannfjellet og Fonnfjellet. I Fossvatna kan du bade, fiske og padle.

Populære og ikke ofte tilgjengelige

Åremålshyttene til Statskog er veldig ettertraktet. Det er ikke ofte de blir ledige for nye leietakere og Statskog får mange spørsmål om mulighetene for langtidsleie.

- Vi opererer ikke med ventelister, så det er bare å melde sin interesse. Hyttene på langtidsleie ligger i første omgang ute i 10 dager fra publisering. Blir det mange om beinet, blir det trekning blant disse. Det er viktig for oss at hyttene skal være tilgjengelig for alle interesserte, sier Marit Lello som er kontaktperson for utleie av åremålshytter i Trøndelag.

Akkurat nå er det kun i Meråker i hele landet at Statskog har ledige åremålshytter.

Les mer om de ledige åremålshyttene her.

Åremålshytte - Litjvasshytta - Meråker Morten Moen

Lissvasshytta - en av tre åremålshytter i Meråker

Flust av muligheter for kortere opphold i fjellbygda

Per i dag ligger det 24 hytter i Meråker du kan leie for en dag, helg, uke eller lenger. Og flere hytter kan det bli. Hyttene finner du på inatur.no og statskog.no. Du kan velge mellom hytter nær skianlegg og oppkjørte løyper, til fjellhytter der turen inn kan anses som å være en del av opplevelsen.

Les gjerne mer om Statskogs hyttetilbud her:

Passerer 100 statskoghytter

Rimelig nydelige norske ferieperler