Hopp til hovedinnhold
Rådyrjakt Foto Kristian Eiken Olsen
Kristian Eiken Olsen
Jakt og fiske

Fluevalg på oteren, rødlista skarvejakt og rådyrslakt i skolen

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Bør man ha dårlig samvittighet for å jakte på storskarv som rødlista definerer som nært truet? Studioekspertene sier nei.

Norsk rødliste for arter er en vurdering og oversikt over arter som har risiko for å dø ut i Norge. Rødlista er utarbeidet av Artsdatabanken i samarbeid med fageksperter.

Storskarv er definert som såkalt "nær truet", en kategori som ligger mellom "sårbar" og "sterkt truet" på den ene siden og "livskraftig" på den andre.

Lytterens kval

En av Jakt- og fiskepoddens lyttere setter fingeren på noe mange lurer på: Hvordan er det mulig å drive jakt på arter som defineres som truet, og bør man egentlig ha dårlig samvittighet for å jakte på slike arter?

Podcastens eksperter faller ned på et nei. Dette er ikke et ansvar som ligger på den enkelte jeger (eller fisker).

Den litt mer inngående forklaringen hører du i ukens podcast.

Fluer på oter

Skarven er ikke eneste samtaleemne i ukens episode. Du får blant annet høre om det spiller noen rolle hvilke fluer du har på oteren, og ikke minst kommer det tips til jakt og fiske i skoen til en framtidig lærer.

Kanskje det blir fluebinding og rådyrslakt i klasserommet til høsten?

Her er podcasten

Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Podcasten er gratis å høre på.

Har du lyst til å se podcasten på TV? Enkelte av våre andre episoder er nå tilgjengelig på Naturkanal1. Du finner dem her: https://naturkanal1.no/no/jakt...

Jakt- og fisketradisjoner

Jakt- og fiskepodden er for deg som kjenner nakkehårene reise seg av vellyst til lyden av fluesnelle og hagle. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcasten i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

Målet er å gi kunnskap og inspirasjon til bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv, og bidra til å opprettholde gode norske jakt- og fisketradisjoner.