Hopp til hovedinnhold
F-fly
Tore Litleré Rydgren
Jakt og fiske

Jakten på fiskelykken

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Se nøye på denne flua. Norske jegere har et fantastisk utgangspunkt for å binde fluer med en historie som langt overgår alt du får i butikken.

Kan det bli bedre enn å fange en solid fisk med en flue som du har bundet av skogsfuglen eller rådyret du felte?

I hovedbildet til saken ser du en av fluene som er funnet verdig en plass i "Den norske flueboksen". Den er laget av ande-gumpefjær som kan høstes fra for eksempel stokkand.

Vår ferskeste utgave forener jakt og fiske i idyll uten sidestykke!

Tore Rydgren passfoto Tore Rydgren

Landets eneste høyskolelærer i fluefiske, Tore Rydgren, har vært med oss flere ganger.

Fluefiskeekspert Rydgren

Her hører du fluefiskeekspert Tore Litlere Rydgren fortelle hvordan fjør og pels fra norske skoger kan bli til de lekreste herligheter for fisk og legge grunnlaget for intens fiskelykkefølelse.

Rydgren er mannen bak "Den norske flueboksen" som Jakt- og fiskepodden har kåret i en egen episode.

Som vanlig hører du også kunstnersjel Espen Farstad (NJFF), rypedoktor Jo Inge Breisjøberget (Statskog) og podsjef og musikalsk fagsjef Trond Gunnar Skillingstad (Statskog).

Den norske flueboksen Tore Litleré Rydgren

Jakt- og fisketradisjoner

Jakt- og fiskepodden er for deg som kjenner nakkehårene reise seg av vellyst til lyden av fluesnelle og hagle. Og for deg som ganske enkelt vil ha diskusjoner, fakta, råd og tips om jakt og fiske. Fellesskapets grunneier, Statskog, gir ut podcasten i samarbeid med Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF).

Målet er å gi kunnskap og inspirasjon til bærekraftig jakt, fiske og friluftsliv, og bidra til å opprettholde gode norske jakt- og fisketradisjoner.

Podcasten på TV

Her kan du se en oversikt over alle episoder. Du finner også podcasten på Spotify, Apples Podcaster og andre plattformer. Podcasten er gratis å høre på.

Har du lyst til å se podcasten på TV? Noen av våre episoder er nå tilgjengelig på Naturkanal1. Du finner dem her: https://naturkanal1.no/no/jakt...

Vidt spekter

Episodetemaene spenner fra tradisjonelle jakt- og fiskeformer som fiske etter laks, ørret og abbor og jakt på elg, rådyr og hønsefugl til mer spesialiserte episoder om vindusfiske, den norske flueboksen eller termiske sikter.