Hopp til hovedinnhold
Vedkjøring og renovasjon ved Somashytta
Statskog Fjelltjenesten
Hytter og friluftsliv

Fjelltjenesten ligger på været

Tgs 181213 130547
Trond Gunnar Skillingstad

Selv de fjellvante karene i Statskogs fjelltjeneste venter på bedre forhold før de kan klargjøre hyttene i fjellet. - Vi venter på at værforholdene skal gi oss mulighet til å ta unna viktige oppgaver i fjellet i Nordland og Troms, sier leder av Statskog Fjelltjenesten, Tore Bjørnstad.

De 15 ansatte fra Hattfjelldal til Nordreisa er vant til barske forhold, men været den seneste tiden har satt en stopper for lengre turer inn i fjellet.

- Vi vil så snart som mulig kartlegge is- og snøforholdene i fjellet. Mange venter på is- og snømeldingene fra Fjelltjenesten, ikke minst utålmodige isfiskere, sier Bjørnstad.

Det er planlagt tre is- og snømeldinger i løpet av vinteren. Den første kommer i uke 4. De øvrige kommer i forbindelse vinter- og påskeferien.

Dersom du ønsker is- og snømeldingene tilsendt på epost, abbonnere på vårt nyhetsbrev (velg: "hytter og friluftsliv").

Ismåling på Balvatn i Fauske - 2 Jim T. Kristensen

Statskog har 17 utleiehytter og over 50 åpne buer og koier i Nord-Norge. Disse er svært populære blant friluftselskende nordlendinger. I starten av året vil Statskog utføre vedlikehold og sikre vedforsyning til hyttene slik at de står klare til å ta i mot gjester.

- De åpne buene er viktige for folk som ferdes i fjellområdene her nord. Ofte kommer uværet brått på og da er det godt å kunne søke ly og kunne fyre opp med tørr ved. Vi vil gjøre vårt beste for at alt er i orden før storinnrykket i vinter, sier Bjørnstad.

Statskogs hytter, åpne buer og koier